Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - YÜKSEK FAİZLER İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ ZORLUYOR
YÜKSEK FAİZLER İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ ZORLUYOR

YÜKSEK FAİZLER İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ ZORLUYOR

İnşaat sektörünün büyüme hızını ortaya koyan öncü bir gösterge olarak değerlendirilen Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Hazır Beton Endeksi’nin 2024 Haziran Ayı Raporu’na göre sektördeki faaliyetler haziran ayında, 2019 yılındaki tarihi dip seviyesine geriledi.

Rapora göre haziran ayında faaliyetlerde, son dönemdeki en ciddi daralma görüldü. Beklenti ve Güven Endeksleri de gerilmiş olmasına rağmen faaliyette görülen düşüşe kıyasla gerileme daha sınırlı oldu.

Raporun sonuçlarını değerlendiren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Faaliyette son dönemdeki en ciddi daralma yaşanmış ve haziran ayında Faaliyet Endeksi 2019 yılındaki tarihi dip seviyesine gerilemiştir. Haziran ayında tüm endeksler geçen yılın aynı ayına göre azalırken en fazla daralma Faaliyet Endeksi’nde görülmüştür.” dedi.

İnşaat sektörüne yönelik değerlendirmelerini paylaşan THBB Başkanı Yavuz Işık, “Faaliyet Endeksi’nin son 60 ayın en düşük seviyesine gelmesi, inşaat sektöründeki gerilemenin boyutuna dikkat çekmektedir. Haziran ayında başlayan bu düşüşün devam edeceği öngörülmektedir. Zira Beklenti ve Güven Endeksleri de oldukça düşük kalmıştır. Yılın geri kalan kısmında faiz oranlarında bir geri çekilme gerçekleşmediği sürece inşaat sektöründe daralmanın devam etmesi beklenmektedir” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina