Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - YENİ ZQUIP KİTİ İLE İŞ MAKİNELERİ KOLAYCA ELEKTRİKLENİYOR
YENİ ZQUIP KİTİ İLE İŞ MAKİNELERİ KOLAYCA ELEKTRİKLENİYOR

YENİ ZQUIP KİTİ İLE İŞ MAKİNELERİ KOLAYCA ELEKTRİKLENİYOR

Şantiyeler egzoz gazından ve gürültüden arındırılıyor

Moog Construction'ın bir parçası olan ZQuip, dizel motorlu inşaat filolarını sıfır emisyonlu makinelere dönüştürmek ve tamamen elektrikli şantiyeler oluşturmak için ZQuip kitini piyasaya sürdü.

ZQuip bu konsepti ilk olarak klasik bir dizel motorlu CAT 308 ekskavatöre uyguladı. Firma, 8 tonluk ekskavatörün akülü elektrikli bir versiyonunu yaratarak, onu piyasadaki en güçlü, enerji tasarruflu ve düşük emisyonlu 8 tonluk ekskavatörlerden biri haline getirdi.

ZQuip enerji kiti şu ekipman ve özellikleri içeriyor:

• Tüm makineler için değiştirilebilir 70 ve 140 kWh enerji modülleri,

• Akü kablo demeti, elektrik motoru ve AI termal yönetiminden oluşan bir dönüştürme kiti,

• Bir filonun faaliyetlerini ve pil ömrünü izlemek için IoT ve bağlanabilirlik, menzil kaygısını ortadan kaldırıyor ve maksimum çalışma süresi sağlıyor.

700V ZQuip güç modüllerinin bu yeniliğin merkezinde yer aldığını belirten ZQuip CEO'su Chris LaFleur, “ZQuip modülleri, boyut, tip veya üreticiden bağımsız olarak yenilediğimiz herhangi bir makinede değiştirilebilir ve mevcut akü çözümlerini çok aşan bir servis kolaylığı, çalışma süresi ve değer düzeyi sağlar” ifadelerini kullandı.

Sıfır emisyon için yenilikçi bir yaklaşım çağrısı

LaFleur'e göre, sıfır emisyonlu bir şantiye oluşturmak, değer yaratmak için birlikte çalışabilen, sıfır emisyonlu bir makine filosunun geliştirilmesini gerektiriyor. Bu, ZQuip'in her seferinde bir makineyi elektrikli hale getirmek yerine, makinelerin büyük bölümlerini aynı anda güçlendirdiği, böylece enerji ve performansın yalnızca makine bazında değil, tüm filo genelinde optimize edildiği anlamına geliyor.

ZQuip'in yaklaşımıyla müşteriler, yapılacak iş için tam olarak gereken akü kapasitesine sahip sıfır emisyonlu makinelere sahip oluyor.

İkisi 800 kWh akü kapasitesi gerektiren, dördü ise her biri 400 kWh gerektiren altı ZQuip makinesine sahip bir şantiye örneğinde düşündüğünde; gün için toplam enerji ihtiyacı 3,2 mWh'ye eşit oluyor. Buna karşılık, geleneksel tamamen elektrikli araçlar, yukarıdaki altı makinenin her birinde 800 kWh'lik bir batarya ile donatılabilir. Bu senaryoda, araç sahibi kullanılmayan batarya kapasitesi için yüzde 50 daha fazla ödeme yapacaktır.

Intermat 2024’te altın madalya kazandı

ZQuip ile, proje yöneticileri yapılacak işi belirledikten sonra, filonun enerji ihtiyaçlarını akü kapasitesiyle eşleştirebiliyor. Daha sonra uygun sayıda ZQuip enerji modülünü kurarak ve gerektiğinde sahadaki her makineyle değiştirerek her makineyi optimize edebiliyorlar. ZQuip'in entegre AI termal yönetim teknolojisi, gerçek enerji miktarı planlanan miktarı aşmadan çok önce proje yöneticilerini uyarıyor. Bu, proje yöneticilerinin sahada ekstra ZQuip enerji modülleri bulundurmasını ve bunları değiştirmeye hazır olmasını sağlıyor.

LaFleur, ZQuip'teki yeniliği şu şekilde özetledi: “Biz tek tek ekskavatör, yükleyici veya diğer makineleri satmıyoruz. Müşterilerimize sıfır emisyonlu bir şantiye sunmak için, üretkenlik ve maliyet açısından en mantıklı olan sıfır emisyonlu makinelerden oluşan filoları bir araya getiriyoruz.”

ZQuip, inşaat sektöründe ilerlemeye katkıda bulunan ekipman, hizmet veya ürünlerin ödüllendirildiği Yenilikçilik Ödülleri'nin Karbonsuzlaştırma ve Enerji Dönüşümü kategorisinde Altın Madalya kazandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina