Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - TEMMUZ AYINDA TÜRKİYE’DE 893 ADET İŞ MAKİNESİ SATILDI
TEMMUZ AYINDA TÜRKİYE’DE 893 ADET İŞ MAKİNESİ SATILDI

TEMMUZ AYINDA TÜRKİYE’DE 893 ADET İŞ MAKİNESİ SATILDI

İMDER ve İSDER tarafından açıklanan temmuz ayı verilerine göre Türkiye’de iş makinesi satışları geçen yıla kıyasla azalırken, forklift ve istif makinesi satışları ise ciddi oranda artı.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından, üye firmalardan alınan veriler çerçevesinde derlenen tahmini rakamlara göre, 2024 yılının temmuz ayında Türkiye’de 893 adet yeni iş makinesi satıldı. Böylece yılın ilk 7 ayında satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı dönemine (8.215 adet) kıyasla yüzde 7,3 azalarak 7.612 adet oldu.

Aylık bazda yapılan değerlendirmeye göre ise 2023 yılının temmuz ayına (1.327 adet) kıyasla satışlar yüzde 32,7 azaldı. Temmuz ayında, gümrüklerde makine ithalatında yaşanan gecikmelerin de daralmada etkili olduğu belirtiliyor.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) açıkladığı tahmini rakamlarına göre temmuz ayında Türkiye’de 1.912 adet yeni forklift ve istif makinesi satıldı. Böylece yılın ilk 7 ayında satılan yeni forklift ve istif makinesi sayısı ise geçen yılın aynı dönemine (9.324 adet) kıyasla yüzde 11,3 azalarak 8.272 adede geriledi. 2023 yılının temmuz ayındaki satışlar ise 799 adet olarak gerçekleşmişti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina