Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - SARI MAKİNALAR, KISA SÜRELİ KİRALAMADA KURUMSAL ÇÖZÜMLER SUNUYOR
SARI MAKİNALAR, KISA SÜRELİ KİRALAMADA KURUMSAL ÇÖZÜMLER SUNUYOR

SARI MAKİNALAR, KISA SÜRELİ KİRALAMADA KURUMSAL ÇÖZÜMLER SUNUYOR

600 adedi aşan makine parkıyla iş makineleri kiralama hizmeti sunan İstanbul merkezli Ayke Rental, yeni “Sarı Makinalar” konseptiyle Türkiye genelinde şubeleşerek kiralama sektörüne kurumsal bir vizyon sunmayı hedefliyor.

İş makinelerinin kiralanması, şirketlerin sabit maliyetlerini düşürmelerine yardımcı olurken, bir filoya sahip olmanın finansal risklerini de minimize ediyor. Ancak ülkemizde kiralamayı profesyonel seviyede yapan şirketlerin yanında, kurumsallaşamayan irili ufaklı çok sayıda kiralamacı da faaliyet gösteriyor. Özellikle büyükşehirlerin dışında makine kiralaması talep edenler, sıklıkla tecrübesiz şirketlerle muhatap olabiliyor.

Kiralama pazarında kurumsallaşmayı hedefleyen İstanbullu Ayke Rental, yeni bir kiralama konsepti geliştirdi. Sarı Makinalar adıyla faaliyete geçen konsept, Türkiye’nin farklı bölgelerinde bu hizmeti profesyonel bir bakışla sunmayı hedefliyor. Sarı Makinalar’ın Bandırma’da faaliyete geçen ilk şubesinde görüşlerini aldığımız Ayke Rental Kurucusu Ferdi Aslan ile yeni konseptlerini ve hedeflerini konuştuk:

Genel hatlarıyla şirket faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

İstanbul’da Ayke Makina adıyla 1992 yılında makina kiralamak üzere yola çıkan firmamız, 2002 yılında hızlı bir büyüme ivmesi kazandı. Günümüzde Türkiye’nin her bölgesinde iş makinesi kiralama hizmeti veriyoruz. Kiralamanın yanı sıra iş makinası nakliyesi sektörünü de kendimize ana dal olarak benimsedik.

Ayke Rental şirketimizin yanında, Sarı Makinalar adıyla da Balıkesir’in Bandırma ilçesinde makine kiralama, ikinci el ekipman temini ve makina işletme danışmanlığı hizmeti vermeye başladık. Ayrıca farkı bir yapıyla ikinci el makine alım satımı ve yedek parça satışı organizasyonumuzla da müşterilerimize çözüm sunuyoruz. Dünyanın önce gelen arazi makineleri ve ekipmanları üreticisi olan İspanyol Ausa’nın da distribütörlüğünü yürütmekteyiz.

“600’e yakın iş makinesi parkımızla gerek özel şirketlere gerek resmi kurumlara kiralama hizmeti sunuyoruz”

Nasıl bir makine parkıyla hizmet veriyorsunuz?

600’e yakın iş makinesi parkımızla gerek özel şirketlere gerek resmi kurumlara kiralama hizmeti sunuyoruz. Bu filo içerisinde yaklaşık 400 adedi öz malımız olup, geri kalan iş makinelerini ülkemizde rüştünü ispatlamış kurumsal şirketlerden temin ediyoruz. Bu kapsamda Borusan Cat ve Türk Traktör gibi şirketlerle çalışarak kiralama alanında profesyonel çözümler sunuyoruz. İş makinesi nakliyeleri için ise 14 adet kayar kasa kamyon 3 adet lowbed ve 1 adet vinçli kamyonla hizmet veriyoruz.

“1 tonluk mini ekskavatörden 70 tonluk makinelere kadar farklı ihtiyaçlar için kiralama çözümleri sunuyoruz”

Parkınızda hangi makineleri müşterilere sunuyorsunuz?

Makina parkımızda paletli ekskavatör, uzun bomlu ekskavatör, lastikli ekskavatör, mini ekskavatör, mini yükleyici, kaya kamyonu, teleskopik yükleyici, toprak, asfalt ve yama silindirleri, yükleyici, kazıcı-yükleyici, greyder ve dozer iş makinaları yer alıyor.1 tonluk mini ekskavatörden 70 tonluk makinelere kadar farklı ihtiyaçlar için kiralama çözümleri sunuyoruz.

“Bandırma’da iş makineleri alanında yeni bir lojistik merkez üssü kurmayı hedefliyoruz”

Kurumsallaşmanın az olduğu kiralık iş makineleri pazarında hedefleriniz nedir?

Bu pazarda daha kaliteli ve daha sürdürülebilir hizmet sunmak üzere Sarı Makinalar adlı şirketimizle yola çıktık. Saatlik, günlük ve aylık olarak iş makinelerini kurumsal bir anlayışla müşterilerimize sunmak istiyoruz. Ayrıca kendi yetiştirdiğimiz operatörlerin kullanımında olan makinelerle de her türlü projeye destek verebilecek bir yapıdayız. Bandırma’da devreye aldığımız bu şubemizle de iş makinelerinde yeni bir lojistik merkez üssü kurmayı hedefliyoruz.

Yeni Bandırma şubeniz nasıl bir avantaj sağlayacak?

Türkiye’nin birbirinden farklı bölgelerinde makinelerimizi kiralayabiliyoruz. Balıkesir’in Bandırma ilçesi ve çevresi ise birçok iş potansiyelini barındıran bir bölge. Marmara Organize Sanayi Bölgeleri, limanlar ve birçok fabrika bu bölgede yer alıyor. Ayrıca Bandırma, sürekli gelişim göstermesiyle yakın gelecekte ülkemizin bir ili olmaya da aday.

Böyle bir lokasyonda müşterilerden gelen talebe göre makinelerimizi giderek çeşitlendirecek ve İstanbul’dan buraya makinelerimizi kolaylıkla sevk edebileceğiz. Bir lojistik merkezi olarak konumlandıracağımız Bandırma’dan Türkiye’nin her yerine sevkiyatlar yapmak istiyoruz. Kiralık çalışma süresi biten makineleri de tekrar buraya alarak bakımlarını yapıp yeni görevlerine hazırlayacağız.

“Bandırma’da spesifik iş makinelerini sunmak istiyoruz”

Bandırma’da hangi makineleri müşterilere sunacaksınız?

Bandırma bölgesinde mini ekskavatör ve telehandler açığı görüyoruz. Özellikle inşaat firmaları ve müteahhitler telehandlerin avantajlarından uzaklar. İşlerini kazıcı yükleyici ve forklift gibi makinelerle çözmeye çalışıyorlar. Uzun bomlu ekskavatörler ise hiç bulunmuyor. Dolayısıyla bölgeye spesifik iş makinelerini sunmak istiyoruz.

Ayrıca distribütörü olduğumuz Ausa’nın mini damperlileri ve arazi forklifti gibi ürünlerinin de bölgede tercih edileceğini öngörüyoruz. Bu kapsamda iyi bir tanıtım organizasyonu yaparak ürünlerimizi müşterilerle buluşturmayı hedefliyoruz.

“0-5 yaş arası makineleri parkımızda tutmaya ve genç kalmaya çalışıyoruz”

Verdiğiniz hizmette fark yaratan detaylar neler?

Öncelikle 0-5 yaş arası makineleri parkımızda tutmaya ve genç kalmaya çalışıyoruz. Müşteri memnuniyeti için bu kritere dikkat ediyoruz. Ayrıca geniş bir makine parkına sahip olduğumuz için ciddi bir problemde derhal müşteriye başka bir makine tedarik edebiliyoruz. Bu da bizim tercih edilirliğimizi artırıyor. Talep ve ihtiyaçlardan yola çıkarak ilgili projeyi analiz ediyor ve müşterinin en uygun operasyonel filoya sahip olması için adeta danışmanlık hizmeti veriyoruz.

Bandırma şubenizin ardından farklı bölgelerde de benzer yapılar kuracak mısınız?

Bandırma’yı pilot bir bölge olarak görüyoruz. Sarı Makinalar markasını büyüterek kiralamada daha da kurumsallaşmayı hedefliyoruz. Orta vadede hem kendi bünyemizde hem de franchise yöntemiyle şubeleşerek bu vizyonumuzu yaymayı planlıyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina