Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - PUTZMEISTER TÜRKİYE İLE YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA KOOP PROTOKOLÜ İMZALANDI
PUTZMEISTER TÜRKİYE İLE YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA KOOP PROTOKOLÜ İMZALANDI

PUTZMEISTER TÜRKİYE İLE YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA KOOP PROTOKOLÜ İMZALANDI

Bünyesindeki Putzmeister ve SANY markalarıyla birçok sektöre çözüm sunan Putzmeister Türkiye, sektördeki yetkin çalışan ihtiyacına yönelik olarak da önemli adımlar atıyor. Üniversitelerle iş dünyası arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan firma, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Makine Fakültesi ile KOOP protokolü imzaladı.

Geleneksel stajın yeniden tanımlanmış inovatif hali olarak tanımlanan İşletmede Mesleki Eğitim kapsamında uygulanan YTÜ KOOP Modeli (Cooperative Education), üniversite ve iş dünyası arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlıyor. İmzalanan protokol ile Putzmeister Türkiye, genç mühendis adaylarının makine üretimi konusunda daha yetkin ve tecrübeli hale gelmeleri için destek olacak.

Genç mühendis adayları, doğru bilgiyi yerinde öğrenecek

Putzmeister ve Yıldız Teknik Üniversitesi arasında imzalanan KOOP protokolünün ardından YTÜ Makine Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Yumurtacı, Makine ve Mekatronik Mühendislikleri Bölüm Başkanları Prof. Dr. Derya Burcu Özkan ve Prof. Dr. Cüneyt Yılmaz, Putzmeister Türkiye’nin fabrikasını ziyaret ederek, üretim sürecini yerinde inceleyerek ileri teknoloji makinelerin imalat aşamalarını yakından deneyimledi.

Putzmeister Türkiye’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu ziyaret ve KOOP Protokol anlaşması, genç mühendis adaylarına zengin ve gerçekçi bilgiler aktarabilmek adına büyük bir adım olmuştur. Putzmeister ailesi olarak, bu iş birliğinde emeği geçen, Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Yıldız Teknik Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerine teşekkür eder, bugün ve gelecekte destekçileri olmaya devam edeceğimizi bilmelerini isteriz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina