Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Platform sektörü İstanbul’da bir araya geldi
Platform sektörü İstanbul’da bir araya geldi

Platform sektörü İstanbul’da bir araya geldi

İnsan boyunu aşan yükseklikteki her türlü çalışmanın, çok daha güvenli ve hızlı şekilde yapılmasına olanak sağlayan personel yükseltme platformlarının ülkemizdeki ürün ve hizmet sağlayıcıları, 8 Ekim’de İstanbul’da Platformder tarafından organize edilen kahvaltıda bir araya geldi.

Personel yükseltici platform sektöründe faaliyet gösteren işletmeci, imalatçı, distribütör, tedarikçi ve hizmet sağlayıcı firmalardan oluşan dernek üyelerinin yanı sıra birçok sektör temsilcisinin de katıldığı organizasyon; Anko Enerji, Kinetik Akü ve AT Leasing firmalarının sponsorluğunda gerçekleştirildi.

“Platformder sektörün bir ihtisas derneği olmuştur”

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Platformder Genel Sekreteri Kenan Aydın, dernek olarak uzun bir aranın ardından üyeler ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek,

Sektörümüzü temsil etmek adına çok önemli adımları attık ve bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Platformder artık sektörün bir ihtisas derneği olmuştur. Bunun yansımalarını tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görmekteyiz. Bizler bu gücü siz değerli üyelerimizden ve sektör paydaşlarından alıyoruz. Bu nedenle sizlerin derneğe sahip çıkmanız nispetinde biz o kadar güçlü olacağız” dedi.

2. Platform Günleri etkinliği kasım ayında düzenlenecek

Platformder Yönetim Kurulu Başkanı Saruhan Günaydın, pandemi sebebiyle maalesef bazı alışkanlıkları yapamaz duruma geldiklerini belirterek,

Yapmak istediğimiz zaman ise bazı tedirginlikler yaşadığımız da bir gerçekti. Artık bu duygulardan sıyrılarak bugün sizlerle bir araya geldik. 2021 yılının ekim ayı içerisinde Platform Günleri programında bir araya gelmiştik. Ki bu etkinliği yapabilmek içinde izin süreci bayağı sancılı olmuştu. Çünkü pandemiden yeni çıkmış ve ilk normalleşme dönemi içerisindeydik. Bundan sonra bu güzel eski alışkanlıkları yeniden sürdüreceğiz, sizler bizlere yeter ki destek olun, taleplerinizi iletin” ifadelerini kullandı.

Sektörü, artık kamuda da son derece güçlü bir şekilde temsil ettiklerini vurgulayan Günaydın, “Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkların da aktif bir şekilde sektörümüzü temsil ediyoruz. Bunların yanı sıra TSE’nin sektörümüzü ilgilendiren Ayna Komitelerinde ve Mesleki Yeterlilik Kurumu MYK’da ulusal yeterliliğin hazırlanmasında çalışmalarımız devam ediyor. Platformdergi iki ayda bir herhangi bir kesinti olmadan yayımlanmaktadır. Pandemi sonrası dergimizi dijital ortama tamamen taşıyarak daha fazla kitlelere ulaşmaya başladık” dedi.

Saruhan Günaydın, ilkini 2021 yılında düzenlemiş oldukları Platform Günleri’nin ikincisinin, kasım ayı içerisinde yapılması için çalışmalara başlandığını sözlerine ekledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina