Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - MARBLE İZMİR’DE MERMERCİLER SANY’DEN GÜÇLÜ ELEKTRİK ALDI
MARBLE İZMİR’DE MERMERCİLER SANY’DEN GÜÇLÜ ELEKTRİK ALDI

MARBLE İZMİR’DE MERMERCİLER SANY’DEN GÜÇLÜ ELEKTRİK ALDI

Türkiye iş makineleri pazarında, ulaştığı yüksek satış rakamlarının yanı sıra elektrikli kaya kamyonları gibi yenilikçi ürünleriyle de dikkat çeken SANY, Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda da yoğun ilgi ile karşılandı.

Dünyanın önce gelen inşaat makineleri, mobil liman makineleri, liman vinçleri ve beton pompaları üreticileri arasında yer alan SANY Group’un ekskavatörleri, pazara Putzmeister Türkiye tarafından sunuluyor. Ülkemizde 40 yıla varan bir süredir faaliyet gösteren, Çerkezköy’deki fabrikasında beton pompaları üreten Putzmeister, 2012 yılında Çin merkezli SANY Group bünyesine geçmişti.

SANY, bu sene fuarda, 50 ton sınıfındaki yeni nesil paletli ekskavatörü SY500H’ı, mermerde tercih edilen riper ataşmanıyla birlikte sergiledi.

Putzmeister Türkiye Pazarlama Müdürü Çağatay Köksal, mermer sektöründe de güzel satışlar yaparak, çok önemli referanslar elde ettiklerini belirterek,

Türkiye’de satışını gerçekleştirdiğimiz 2 tondan 50 tona kadar tüm Sany ekskavatörlerimizle, müşterilerimize yüksek kaliteyi uygun fiyata sunuyoruz. Makinelerimiz geçen zaman içerisinde hem performans hem de yakıt verimliliği açısından muadillerine kıyasla kendilerini kanıtladılar. Zorlu çalışma koşullarının hâkim olduğu madencilik ve mermer sektöründe de ürünümüzü sunduğumuz referans firmalar devamını istiyorlar. Dördüncü, beşinci makinesini alan müşterilerimiz var” ifadelerini kullandı.

Çağatay Köksal, mermer sektöründe 40 son sınıfındaki SY385 ve 50 ton sınıfındaki SY500 modellerinin, mermer ocakları için ön plana çıkan SANY ekskavatörler olduğu sözlerine ekledi.

SKT90E bugüne kadar 32 madende test edildi

SANY standında ziyaretçileri, son 1 yıldır Türkiye’nin hemen her bölgesindeki toplam 32 tesiste, 78 farklı operatör tarafından test edilen, 90 ton yüklü çalışma kapasitesine sahip olan Türkiye’nin ilk elektrikli kaya kamyonu SKT90E de bekliyordu. Kömürden nikele, kuvarstan mermere kadar birçok açık maden işletmesinde toplam 1.850 saat / 14.650 kilometre kullanılan SKT90E, yaklaşık 526 bin ton malzeme taşıdı.

SANY elektrikli kaya kamyonlarının verimli çalışabilmeleri için arazi şartlarının son derece önemli olduğunun altını çizen Çağatay Köksal, “Kamyon yüklü olarak yokuş indiği zaman kendini şarj ediyor. O sebeple kimi şantiyelerde 3 günde bir, kiminde hafta bir şarj edildiğini gördük. Demolardan aldığımız olumlu geri dönüşler çerçevesinde bugüne kadar 20 adedin üzerinde satış gerçekleştirdik. Bunların teslimatları devam ediyor” dedi.

Çağatay Köksal, mermer sektöründe yaptıkları demolarda da özellikle ocaktaki atıkların (pasa) taşınması sürecinde başarılı sonuçlar elde edildiğini kaydetti.

Köksal, 90 ve 110 ton kapasiteli SANY kaya kamyonu modellerini, ihtiyaca ve çalışma şartlarına bağlı olarak farklı şarj ebatlarıyla sunduklarını; bu kapsamda uzman çalışma arkadaşlarının da gerekli fizibiliteyi yaparak, müşterilerine doğru ürünü tavsiye ettiklerini sözlerine ekledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina