Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - LIEBHERR'DEN HİDROJEN DEVRİMİ
LIEBHERR'DEN HİDROJEN DEVRİMİ

LIEBHERR'DEN HİDROJEN DEVRİMİ:

Hidrojenle çalışan ilk büyük yükleyici sahaya indi!

Liebherr, çevre dostu teknolojiler konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi ve inşaat makinelerinde devrim yaratacak iki yeniliği tanıttı. Dünyanın ilk hidrojen motorlu büyük tekerlekli yükleyicisi, sektörde sürdürülebilirlik ve çevre dostu teknolojilerin öncüsü olacak.

Liebherr'in Bischofshofen'deki tesisinde düzenlenen bir etkinlikte, dünyanın ilk büyük tekerlekli yükleyicisi olan L 566 H hidrojen motoruyla tanıtıldı. Politikacılar ve iş dünyasından üst düzeyde temsilcilerin katıldığı etkinlikte, alternatif tahrik sistemleri üzerine bir dizi konuşma yapıldı. Ancak etkinliğin odak noktası, hidrojen motorlu yükleyicinin gerçek çalışma koşullarında kullanımı oldu.

15 tona kadar akü, üzerinde hidrojen

L 566 H, Liebherr'in İsviçre’deki motor fabrikasında üretilen hidrojen motoruyla donatıldı. Bu motorlar, sera gazı emisyonları olmadan ve neredeyse hiç azot oksit salınımı yapmadan çalışıyor. Ayrıca, dizel motorlarla benzer termal ve mekanik arayüzlere sahip olması, büyük ölçekli makinelerin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak gösteriliyor.

Liebherr yetkilileri, 15 tona kadar olan daha küçük araçlar için akülü elektrikli çözümlerin daha uygun olduğunu, bununla birlikte 40 tona kadar çalışma ağırlığına ve yüksek enerji gereksinimlerine sahip daha büyük makinelerde ise hidrojen motorlarının daha uygun olduğu belirtiyorlar.

Bu dünya prömiyeri ile eş zamanlı olarak, Salzburg eyaletinin ilk hidrojen dolum istasyonu da açıldı. Bu gelişme, hidrojenin sürdürülebilir bir enerji kaynağı olarak kullanımında önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.

Liebherr Bischofshofen'in Teknik Müdürü Dr.-Ing. Herbert Pfab, “Hidrojen araştırmalarında ilerleme kaydetmek için hidrojen erişimine ihtiyacımız var. Bu dolum istasyonunu, inşaat makinelerinin karbondan arındırılması hedeflerimizi daha da ileriye taşımak için inşa ettik” dedi.

Mobil Yakıt Dolum İmkanları ve Ortaklıklar

Hidrojen yükleyicinin geliştirilmesi kapsamında, Liebherr Bischofshofen kendi hidrojen dolum istasyonunu açtı. Liebherr'in araştırma ortağı ve bu projenin önemli stratejik ortaklarından biri olan Maximator Hydrogen, yeni açılan dolum istasyonunun üretti. Firmalar, makinelerin doğrudan şantiyelerde yakıt ikmali yapabilmesi için mobil dolum tesisleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Projenin yeşil hidrojen tedarikini MPREIS firması sağlıyor. Hidrojenin; rüzgâr, hidroelektrik veya güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak üretilmesi, sürdürülebilir ve iklim dostu bir enerji kaynağı olması açısından önem taşıyor.

Liebherr’in bu yenilikçi adımları, inşaat sektöründe fosil yakıtların aşamalı olarak devreden çıkarılması ve inşaat sahalarının karbondan arındırılması için çözümler hazırlamaya yönelik önemli bir adımı teşkil ediyor. Hidrojen motorlu makineler ve dolum altyapısı, sektörde sürdürülebilirlik ve çevre dostu teknolojiler açısından yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina