LGMG TELESKOPİK FORKLİFTLER TÜRKİYE’DE |
|
LGMG TELESKOPİK FORKLİFTLER TÜRKİYE’DE!
Yeni H1840, operatörlere yüksek güvenlik ve konfor sunuyor
İnşaattan tarım sahalarına değin birçok farklı iş kolunda kullanımı artan telehandler pazarına ülkemizde LGMG de eklendi. Çinli dev şirket, bu yıl itibarıyla 18 metre ve 4 ton kapasiteli H1840 modelini pazara sundu. Sahip olduğu güvenlik özellikleriyle dikkat çeken telehandler, hassas kullanım kabiliyetiyle de zorlu arazilerdeki iddiasını ortaya koyuyor.
Dünyanın önde gelen iş makinesi üreticilerinden olan Çin menşeili LINGONG HEAVY MACHINERY CO.,LTD (LGMG), personel yükseltici platformların ardından teleskopik ürün grubunda da ürünlerini Türkiye’ye sunmaya başladı. Şirket bu kapsamda ilk olarak 4 ton kapasiteli 18 metre erişimli H1840 modelini pazara sundu. Güvenlik donanımları ve kullanım kolaylığı sunan yapısıyla öne çıkan LGMG’nin Türkiye’deki ilk telehandlerinin ilk müşteri teslimatı da gerçekleşti.
“H1840’ın fiyat performans açısından da avantaj sağlayacağını düşünüyoruz”
“Siparişleri almaya başladık”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan LGMG Satış Müdürü Sibel Aygül, LGMG’nin Türkiye’deki ilk telehandlerini müşterilerle buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kısa süre içerisinde ürün yelpazelerini çeşitlendireceklerini belirtti. Personel yükseltici platformların ardından LGMG’nin telehandler grubunun da rüştünü ispatlayacağının altını çizen Aygül, “Pazara sunduğumuz 18 metreye erişen 4 ton kapasiteli modelimiz donanımıyla uzun süreli kullanıma olanak tanırken, operatörlere konforlu ve güvenli ortamda bir çalışma vadediyor. Ülkemizde pazara sunulan telehandlerlara göre birçok artı özelliğe sahip olan H1840’ın fiyat performans açısından da avantaj sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Tarım telehandleri ve rotasyonlu versiyon da gelecek
Geçtiğimiz yıl yaşanan depremin ardından bölgede iş makinelerine olan ihtiyacın devam ettiğini belirten Aygül, “Yaşadığımız üzücü depremin ardından ciddi oranda ortaya çıkan makine ihtiyacı halen sürüyor. Bu kapsamda birçok sipariş almaya başladık. Bununla birlikte başta Marmara Bölgesi olmak üzere belirlediğimiz planlar doğrultusunda tüm Türkiye’ye yeni ürünlerimizi de yaymayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. LGMG H1840’ın ardından markanın farklı modellerini de pazara sunmaya hazırlandıklarını ifade eden Aygül, “Özellikle tarım sahalarında tercih edilen 7 metrelik telehandler modelimiz ile 21 metrelik rotasyonlu telehandlerimizi de ülkemize getireceğiz” dedi.
“Rakipleriyle kıyaslandığında oldukça donanımlı ve ihtiyaçları karşılayan bir modeli getirmiş olduk”
Önce Çin’de test ediliyor, sonra dünyaya yayılıyor LGMG’nin ürün stratejisinde deneme çalışmalarının son derece önemli olduğunu vurgulayan Aygül, “Markamız, yeni bir ürün pazara sunduğunda öncelikle Çin’de rüştünü ispatlaması için çalışıyor. Yeni makineler, Ar-Ge niteliğinde sahada çalıştırılıyor ve süreç içerisinde gerekli revizyonlar yapılarak beklentilerin karşılanması sağlanıyor. Ardından ise uluslararası pazara sunuluyor. Telehandler ürünümüz de benzer şekilde Çin pazarında uzun bir süre kullanıldıktan sonra Rusya pazarında oldukça başarılı oldu. Akabinde Türkiye pazarına sevkiyatlarımız başladı. İlk ürünümüzün gümrük işlemlerini tamamlayarak rakipleriyle kıyaslandığında oldukça donanımlı ve ihtiyaçları karşılayan bu modelimizi kullanıcılarımızla buluşturmuş olduk” ifadelerini kullandı.
“Yer aldığımız bölgelerdeki kiralama firma sayısını artırmayı ve makine parkımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz”
“Platformda kiralama firmalarının partneriyiz”
Dergimize yaptığı açıklamalarda personel yükseltici platform ürün grubundaki çalışmalarına da değinen Aygül, “LGMG olarak Türkiye pazarındaki yolculuğumuzda, platform makinelerimizle kiralama firmalarının partneri olmayı hedeflemiştik. Bu konuda ciddi adımlar atarak büyümemizi ve pazar payımızı genişletmeyi sürdürüyoruz. Akülü makaslı ürün grubuyla başlayan bu hareket, dizel grubunda da yükselmeye devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar yer aldığımız bölgelerdeki hizmet verdiğimiz kiralama firma sayısını artırmayı ve makine stoğumuzu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
LGMG Teknik Servis Uzmanı Selami Çebi
“Düşük maliyetli ve bakım kolaylığı sunan bir ürünü müşterilerimize sunmayı hedefledik”
LGMG’nin Türkiye’de pazara sunduğu telehandleri H1840; otomatik şanzımanı ve 4 kademe vitesiyle zorlu şantiye alanlarında ideal performansı sunuyor. Makine, 13 metre ve üzerindeki çalışmalarda güvenlikli kullanıma olanak tanıyan özellikleri barındırıyor. Eğimli alanlardaki terazi dengeleme özelliği ise devrilmelerin önüne geçiyor.
LGMG’nin Türkiye pazarına sunduğu ilk telehandlerin teknik özelliklerini masaya yatırdığımız buluşmada, LGMG Teknik Servis Sorumlusu Selami Çebi H1840’ın öne çıkan özelliklerini aktardı. Personel yükseltici platform ve telehandler ürün gruplarında 17 yıllık birikime sahip Çebi ile yaptığımız söyleşide, makinenin ana iskeletinden saha performansına kadar tüm detaylarını konuştuk:
Yeni telehandlerinizin temel kapasite özellikleri ile motor ve şanzıman donanımı hakkında bilgi verir misiniz?
Öncelikle düşük maliyetli ve bakım kolaylığı sunan bir makineyi müşterilerimizle buluşturmayı hedefledik. Bu kapsamda hidrostratik olmayan ve tork konvertörlü yürüyüşe sahip H1840’ı pazara sunuyoruz. Ürünümüzde 75 HP / 110 Bg’lik 4 silindirli Stage 5 sınıfında Perkins motor yer alıyor. Aktarma organı kapsamında ise şirketimiz şirketimizin ortak üretim yaptığı Volvo ürünlerinde de kullanılan ZF otomatik şanzıman yer alıyor. 18 metre erişimi ve 4 ton kapasitesiyle özellikle yüksek alan çalışmalarına ihtiyaç duyulan inşaat sahalarında, engebeli ve zorlu arazi şartlarında makinemiz rahatlıkla tercih edilebilir. 4 çeker ve 2 çeker olarak gruplara ayırdığımızda, çamurlu zemin gibi alanlarda büyük bir kullanım kolaylığı sağlıyor.
Telehandler operatöre hangi yürüyüş özelliklerini sunuyor?
İleri ve geri gidiş, joystickle kolaylıkla gerçekleşebiliyor. Koldaki 4 kademe vites, seri yürüyüşlere imkan tanıyor. Hem otomatik hem manuel kullanıma uygun viteslerle, operatöre hem zorlu inşaat sahaları hem kolay arazide en ideal kullanım sunuluyor. Örneğin şantiye şartlarında ikinci vitesle rahat bir kullanım elde edilirken, şanzıman yol durumuna göre üçüncü ve dördüncü viteslere kendisi geçebiliyor.
“Dar alanda çok rahat biçimde 360 derece hareket edebiliyor”
H 1840’ın manevra kabiliyeti için neler söylersiniz?
Makinemiz akrep ve yengeç modunda iken dar alanda çok rahat biçimde 360 derece hareket edebiliyor. Yengeç modunda giderken muadili olan rakiplerine göre 5 derece daha rahat bir açıyla kullanım imkanına sahip. Ayaklar basılı iken 45 derece eğime gelebilen makinemiz, 5-6 derece bir tarafa yatık halde çalışırken otomatik olarak düzlenebiliyor. Özellikle engebeli arazilerde teraziyi hızlıca dengeye kavuşturan bu fonksiyon, yükün fazla sarsıntıya girmemesini beraberinde getiriyor.
“18 metrede çalışırken milimetrik kontroller kolayca yapılabiliyor”
Yüksek erişimde operatöre nasıl bir kolaylık sunuyor?
Makinemiz oransal olarak rahat hareket kabiliyetine sahip ve limitlerin dışına çıkıldığında güvenlik önlemlerinin devreye alındığı özellikleri barındırıyor. Zincirli tek pistonlu uzatma sistemi ve oransal bomları, hassas hareketlere ve yavaş bir kullanıma imkan tanıyor. Özellikle 18 metrede çalışırken milimetrik kontroller kolayca yapılabiliyor. 13 metreye kadar stabil bir hızla sürülebilen telehandlerimiz, sonrasında ise hızını emniyet özelliğiyle azaltıyor. Bu sayede joystickle hız arttırma veya ayakla gaz verme işlemi devreye girmiyor. Aynı zamanda bu stabilite, 13 m ve üzerinde çalışmayı hassas bir hale getiriyor.
Makinenin diğer güvenlik özellikleri nelerdir?
Joystikte yer alan elektriksel kilitlenme hareketleri sınırlıyor. Makinemiz, elektriksel kilide 5 saniye basıldığında devreye giren bu özellikle ekranda operatörün olduğunu kavrıyor. Benzer biçimde makine, 25 saniye hareket gerçekleşmez ise kilitleme özelliğini otomatik devreye alıyor. Bu özellik operatörlerin yanlışlıkla el değmelerinde istenmeyen hareketlerin önüne geçiyor. İkinci ekran panelimizde ise açıya göre bom metrajı hesaplanıyor. Yeşil ışık güvenli, sarıdan kırmızıya geçilen alan ise riskli alanları ifade ediyor. Kırmızı alan devreye girerse bomun sürülmesi duruyor ve sadece bomun geri çekilmesine imkan tanınıyor.
“Operatörler ekran aracılığıyla telehandlerin kaç metreye sürüldüğü, kaç derece açıyla kullanıldığı gibi tüm detay bilgileri görebiliyor”
Operatörler makine kullanımında hangi avantajları görecekler?
Makinemizde yer alan tablet boyutundaki ekran, operatörün hem birçok operasyonu yapabilmesine hem de ihtiyaç duyduğu her bilgiyi görebilmesine olanak tanıyor. Muadillerinden farklı olarak yakıt seviyesiyle birlikte yağ ve AdBlue seviyeleri ekrandan görülebiliyor. Joystikte yaşanan herhangi bir problemde, operatör ekrandan basit bir biçimde kalibrasyonu gerçekleştirebiliyor.
Ayrıca emniyet kemeri takılı olmadığı durumda uyarı yapılması, telehandler ayaklarının basılı olup olmaması, kovalı-bıçaklı kullanım gibi tüm operasyon detayları ve herhangi bir arızada ilgili arıza kodlarının hepsi tek bir ekrandan operatöre sunuluyor. Ayrıca operatörler ekran aracılığıyla telehandlerin kaç metreye sürüldüğü, kaç derece açıyla kullanıldığı gibi tüm detay bilgileri de görebilme imkanına sahip.
Makinenin yakıt performansı için neler söylersiniz?
Makinemizin ilk kurulumu esnasındaki ölçümlerimizde, muadillerine oranla daha az bir yakıt sarfiyatı elde ettiğini gözlemledik. Örneğin 10 saatlik bir çalışmada ortalama 20 litrelik bir sarfiyata sahip olduğunu belirtebiliriz.
Telehandlere kullanım kolaylığı katan diğer özellikler neler?
Makinemiz ön ve yan camlarla sağladığı geniş görüş açısını, her camda yer alan sileceklerle destekliyor. Bomlar dahil LED ve zenon ışıklara sahip ürünümüz, gece çalışmalarında operatöre büyük kolaylık sağlıyor. Ayarlanabilir kliması ve radyosu, makinemizin operatör konforunu artıran diğer özellikleri arasında yer alıyor.