Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - İŞ MAKİNELERİ VE İNŞAAT SEKTÖRLERİNİN AVRUPA’DAKİ ZİRVESİ YAKLAŞIYOR!
İŞ MAKİNELERİ VE İNŞAAT SEKTÖRLERİNİN AVRUPA’DAKİ ZİRVESİ YAKLAŞIYOR!

İŞ MAKİNELERİ VE İNŞAAT SEKTÖRLERİNİN AVRUPA’DAKİ ZİRVESİ YAKLAŞIYOR!

INTERMAT 2024 – Paris

“Sürdürülebilir İnşaat Çözümleri ve Teknolojileri Fuarı”

Normal koşullarda her üç yılda bir gerçekleştirilen ve Avrupa’nın alanında sayılı fuarı arasında gösterilen INTERMAT, pandemi sebebiyle verilen 6 yıllık aranın ardından, 24-27 Nisan 2024 tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilecek.

İnşaat sektörünün düşük karbona geçişi sürecine paralel olarak, bu yıl “Düşük Karbon” temasının ön plana taşınacağı organizasyona, 40 ülkeden yaklaşık 1.000 firma katılarak ürün ve hizmetlerini sergileyecek. Katılımcıların yüzde 65’inin Fransa dışından geleceği fuarı, 2018 yılında yaklaşık 180 bin kişi ziyaret etmişti. Sürenin 6 günden 4 güne inmesine rağmen, bu yıl da ziyaretçi sayısının aynı seviyelerde olması bekleniyor.

İnşaat sektörünün tüm paydaşları tarafından heyecanla beklenen fuarda; makine ekipman üreticileri, enerji sağlayıcılar ve inşaat firmaları bir araya gelerek yaratıcı sürdürülebilir çözümler geliştirmeye odaklanacaklar.

Elektrik ve hidrojen gibi yeni enerji kaynaklarıyla çalışan makinelerin boy göstereceği etkinliğe katılacak firmalar, enerjinin şantiyelere nasıl geleceği konusundaki son çalışmalarını tanıtacaklar.

Demolarla makinelerin uygulamalı olarak gözler önüne serileceği etkinlikte, 24 firmanın katılacağı bir “Start-up Köyü” de yer alacak.

Fuarda, Avrupa beton sektörünün tüm değer zincirinin yer alacağı “World of Concrete Europe” de gerçekleştirilecek.

Uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilecek olan İnovasyon Ödülleri, bu yıl 5 kategoride sahiplerini bulacak:

1- Hafriyat, yıkım ve taşıma,

2- Yollar, Malzeme ve altyapı,

3- İnşaat mühendisliği ve beton sektörü,

4- Yeni teknolojiler ve enerji,

5- Kaldırma ve elleçleme.

Yeni teknolojiler ve enerji odağı

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında sorularımızı yanıtlayan INTERMAT Fuar Direktörü Christophe Lecarpentier, ziyaretçilerin fuarda sektördeki baş döndürücü dönüşüme tanık olacaklarını belirterek şunları söyledi:

Dünya oldukça hızlı bir şekilde değişiyor ve inşaat sektörü de inovasyonlarla bundan payını alıyor. Yeni teknolojiler ve enerji, bu yıl INTERMAT’ın odağında olacak. Yeni malzeme ve makineler, elektrik ve hidrojen gibi yeni enerji çözümleri, kapsamlı bir şekilde sergilenecek.

Fuarın Türkiye’deki temsilcisi Promosalons Türkiye Genel Müdürü Deniz Şen Gümüş, Türkiye’den fuara yoğun bir ilgi olduğunu vurgulayarak, “İhracat yapmak isteyen sektör firmalarımız açısından INTERMAT büyük bir fırsat. Bu yıl 60’a yakın firmamız, yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda ürünlerini sergileyecek. Yer açılmasını bekleyen uzun da bir katılımcı listemiz var. 2018 yılında Türkiye’den yaklaşık 1.300 kişi fuarı ziyaret etmişti. Türkiye bu anlamda ilk 10 ülke arasındaydı. Bu yıl da böyle olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina