Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - İŞ MAKİNESİ VE FORKLİFT SEKTÖRÜ VİTES KÜÇÜLTTÜ
İŞ MAKİNESİ VE FORKLİFT SEKTÖRÜ VİTES KÜÇÜLTTÜ

İŞ MAKİNESİ VE FORKLİFT SEKTÖRÜ VİTES KÜÇÜLTTÜ

Hemen her sektöre doğrudan veya dolaylı olarak hizmet sağlayan iş ve istif makineleri sektöründe, son 4 yıldır yüksek bir ivmeyle artarak süren yeni makine satışları son aylarda vites küçülttü. İMDER ve İSDER tarafından açıklanan haziran ayı rakamları sektördeki kan kaybını teyit ediyor. Sektörde faaliyet gösteren satıcı firmalar, düzenledikleri cazip kampanyalarla stoklarını hafifletmeye çalışıyorlar.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından, üye firmalardan alınan veriler çerçevesinde açıklanan tahmini rakamlara göre, 2024 yılının haziran ayında Türkiye’de 1.027 adet yeni iş makinesi satıldı. Böylece yılın ilk 6 ayında satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yıla (6.888 adet) kıyasla yüzde 2,4 azalarak 6.719 adet oldu.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) açıkladığı tahmini rakamlarına göre haziran ayında Türkiye’de 1.162 adet yeni forklift ve istif makinesi satıldı. Böylece yılın ilk 6 ayında satılan yeni forklift ve istif makinesi sayısı ise geçen yılın aynı dönemine (8.525 adet) kıyasla yüzde 25,4 azalarak 6.360 adede geriledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina