
Her işin bir kazıcı yükleyicisi var - ÇUKUROVA |
|
Bugün hangi inşaat şantiyesine girseniz bir kazıcı yükleyici ile karşılaşabilirsiniz. Kompakt tasarım, yüksek manevra kabiliyeti, uygun satın alma maliyeti, karayolunda kullanım özgürlüğü ve çok amaçlı kullanım imkânı gibi özellikleriyle hemen her iş alanında kullanılan kazıcı yükleyiciler (diğer adıyla beko loderler), kuşkusuz günümüzün en yaygın iş makineleri arasında yer alıyorlar. Türkiye pazarına sunulan kazıcı yükleyicileri sizler için derledik:
ÇUKUROVA
Çukurova’nın Mersin tesislerinde dört farklı kazıcı yükleyici modeli üretiliyor. 880, 883 ve 885 modellerinin ön tekerlekleri küçük, 888 modeli ise dört eşit ebatta büyük tekere sahip bulunuyor.
Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Çukurova kazıcı yükleyicilerinde her biri kendi alanında kalitesi dünyaca kabul gören ana komponentler kullanılıyor.
.jpg)
Çukurova kazıcı yükleyici modellerinde makinaların kapasite ve özelliklerine uygun güç ve tork sağlayan Perkins motorları tercih edilmiş. 880 modelinde yarı otomatik “Carraro”, 883 ve 885 modellerinde tam otomatik “ZF”, 888 modelinde ise yine “Carraro” marka tam otomatik şanzıman sunuluyor. Arka diferansiyel üzerinde bulunan ve ihtiyaç anında devreye alınabilen %100 diferansiyel kilidi, yüksek çekiş gerektiren zorlu arazi koşullarında operatörlere avantaj sağlıyor.
Açık merkezli hidrolik sistemde dişli tip pompalar kullanılıyor. Pim ve burçlar keçelerle korunarak hidrolik sisteme yabancı maddelerin girişi engelleniyor ve böylece hidrolik yağ ve sistem parçalarının ömrü uzatılıyor. Yastıklamalı döndürme ve bom silindirleri sarsıntısız ve hızlı çalışma imkânı ile maksimum operatör konforu sağlıyor.
1,1 metreküp kova hacmine sahip ön yükleyici tarafının kontrolleri mekanik levyeler aracılığıyla sağlanıyor. Buradaki otomatik kazıya dönüş ve seviyeleme sistemleri operatörün işini kolaylaştırıyor ve serilik kazandırıyor.
.jpg)
Arka kazıcı bölümünün kontrolleri 880 ve 883 modellerinde mekanik levyeler, 885 ve 888 modellerinde ise hidrolik joystick’ler aracılığıyla yapılıyor. Azami kazma derinliği standart kol ile 4,6 metre iken uzatmalı kol özelliğiyle 5,8 metreyi buluyor.
Özel olarak tasarlanan ROPS/FOPS güvenlik standartlarına sahip kabin, operatöre konfor, güvenlik ve geniş bir görüş alanı sağlıyor. Kullanıcıların takdirini kazandığı belirtilen kabin içerisindeki tüm kumandalar ergonomik olarak yerleştirilmiş. Direksiyon kolonu ihtiyaca göre ayarlanabiliyor.
Çukurova kazıcı yükleyicilerin satış ve satış sonrası hizmetlerini sağlayan Çukurova Ziraat A.Ş. tarafından kayıt altına alınan nihai kullanıcı bilgilerine göre (yapılan işe göre değişkenlik gösteriyor) makinelerin yakıt tüketimi 6,4 ila 7,8 litre/saat aralığında gerçekleşiyor.
.jpg)
Firma, kullanıcılara ihtiyaçlarına bağlı olarak klima, uzatmalı bom, kırıcı hattı, forklift çatalı, hidrolik kırıcı, kar küreme ataşmanı, vb. birçok isteğe bağlı özellik sağlıyor.
Daha detaylı bilgi için www.cukurovaziraat.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
ÇUKUROVA'nın kazıcı yükleyici tarihi paranoması
1968 yılından günümüze Türkiye’de traktörden biçerdövere kadar çok çeşitli araçlar üreten Çukurova Grubu, günümüzde iş makinaları sektörüne yönelik olarak çeşitli kapasitelerde kazıcı yükleyici, ekskavatör ve lastikli yükleyici modelleri üretiyor. 1968 yılından günümüze Türkiye’de traktörden biçerdövere kadar çok çeşitli araçlar üreten Çukurova Grubu, günümüzde iş makinaları sektörüne yönelik olarak çeşitli kapasitelerde kazıcı yükleyici, ekskavatör ve lastikli yükleyici modelleri üretiyor.