Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - GÜNEŞ İNŞAAT YATIRIMLARINI İŞ LEASİNG İLE HAYATA GEÇİRİYOR
GÜNEŞ İNŞAAT YATIRIMLARINI İŞ LEASİNG İLE HAYATA GEÇİRİYOR

GÜNEŞ İNŞAAT YATIRIMLARINI İŞ LEASİNG İLE HAYATA GEÇİRİYOR

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde elektrik gerilim hatlarında elektrik direği imalatı ve şebeke bakım-onarım hizmetleri sunan Güneş İnşaat Demir Doğrama Taahhüt Limited Şirketi, çalışmalarında kullandığı makine ve ekipmanlara bu yıl iki yeni iş makinesi ekledi. Şirket bu kapsamda İş Leasing’den yaklaşık 15 milyon TL tutarında finansman sağladı.

Talep artışı ve enflasyon etkisi sebebiyle 2023 yılını kısmen hareketli geçiren leasing sektöründe 2024 ise daha ölçülü geçiyor. Ancak iş makineleri sektöründe ise mevcut büyüyen işlerine paralel olarak yatırım yapma zorunluluğu hisseden müteahhit ve taşeronlar, leasing aracılığıyla makine alımlarını sürdürüyorlar. Bu firmalardan olan Güneş İnşaat Demir Doğrama Taahhüt Şirketi de yılın ilk çeyreğinde İş Leasing’den yararlanarak filosuna yatırım yaptı.

Kayseri başta olmak üzere İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da elektrik iletim sektöründe faaliyet gösteren şirketin yöneticisi Ramazan Güneş ile çalışmalarını ve İş Leasing aracılığıyla gerçekleştirdikleri son yatırımı konuştuk:

Öncelikle firmanızdan bahseder misiniz?

1994 yılında Diyarbakır merkezli olarak kurduğumuz firmamızla demir çelik sektöründe çalışmalarımıza başladık. Bahçe, ev, kapı ve pencere demirleri alanında doğramacılık faaliyetlerimizin ardından, metal malzemeden elektrik direği imalatına adım attık. Özellikle 1984 yılında merhum Turgut Özal zamanında devreye alınan yurdun dört bir yanındaki elektrik şebeke yenileme kampanyasıyla birlikte tamamen elektrik direği imalatına geçtik.

“İlçelerde 500 tona varacak hacimde demir elektrik direkleri imalatları gerçekleştirdik.”

Elektrik sektöründe ne gibi çalışmalarda bulundunuz?

Birden fazla ilçede totalde 500 tona varacak hacimde demir elektrik direkleri imalatları gerçekleştirdik. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki birçok müteahhide satışlar yaptık. Daha sonra çalışmalarımızı geliştirerek ihalelerde yer almaya başladık. Akaryakıt istasyonlarıyla yoğun olarak çalışarak petrol kuyuları ve elektrik direği işlerini 25 yıl boyunca sürdürdük. 2017’den 2014’e kadar ise Van Gölü Elektriği ile Bitlis’teki elektrik arıza onarım bakım hizmetlerini üstlendik.

“154KV - 380KV enerji iletim hatlarında elektrik direği bakım ve onarım çalışmalarını üstleniyoruz”

Günümüzde hangi çalışmalarda yer alıyorsunuz?

Elektrik dağıtım sektöründe Kayseri ağırlıklı olarak, tesis ve taahhüt çalışmalarıyla şehir-köy gerilim hattı yenileme işlerini gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaları Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) kapsamında gerçekleştiriyoruz. Şehir şebekesinin yer altı ve direklerle iletilen kısımlarında çalışıyoruz.

154KV - 380KV enerji iletim hatlarında elektrik direği bakım ve onarım çalışmalarını üstleniyoruz. Halihazırda 21 bölgenin 13 bölgesi olan Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Kayseri, Isparta, Kütahya, Van, Diyarbakır ve Batman’da taahhütleri yerine getiriyoruz.

Bu çalışmaları nasıl bir araç ve makine parkıyla sürdürüyorsunuz?

Taşeronlarımızın kendi makine parkıyla birlikte, bünyemizde de araçlarımız bulunuyor. Ağırlıklı olarak 4x4 pikap ve hafif kamyonetlerle çalışıyoruz. Ayrıca bu yıl parkımıza ilk kez iş makinesi alımı gerçekleştirdik.

“Mart ayında HİDROMEK’ten iki iş makinesi alımı yaptık”

Makinelerinizi hangi marka ve modellerden tercih ettiniz?

Kayseri bölgemizde şehir şebekelerindeki çalışmalarda kullanmak üzere kendi bünyemize 2 adet HİDROMEK iş makinesi alımı yaptık. Bu kapsamda geçtiğimiz Mart ayında 20 tonluk lastikli ekskavatör HMK 210 W ile 4x4 kazıcı-yükleyici olan HMK 102 S modellerini parkımıza dahil ettik.

Özellikle yerli olması, masraf çıkarmaması ve iyi performans göstermesi sebeplerinden ötürü markayı tercih ettik. Ayrıca HİDROMEK’in satış sonrası hizmetler ekibi de, makinelerin test kurulumlarını hızlıca gerçekleştirdiler ve zaman kaybetmeden çalışmaya başlamamızı sağladılar.

“İş Leasing’den talep ettiğimiz bütçe ne kadar büyük olursa olsun birçok kez el sıkıştık”

Makine alımlarını İş Leasing ile gerçekleştirmenizin sebepleri nelerdir?

Gerek emlak gerek iş kapsamında olsun her kesimden insanın krediye ihtiyacı vardır. Özellikle iş yaparken temas kurduğunuz finans kuruluşunun ilgisi çok önemli ve çalışmanın devamı için belirleyici.

Biz de şirket olarak yaklaşık 10 yıldır İş Leasing ve İş Bankası ile çalışıyoruz. En başından beri İş Leasing’in ilgisini ve desteklerini hissettik. Talep ettiğimiz bütçe ne kadar büyük olursa olsun bize seçenekler sunarak birçok kez el sıkıştık. Son olarak da iki yeni iş makinemiz için İş Leasing’den yaklaşık 15 milyon TL tutarında bir kullanım yaptık.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina