Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - GÜÇLÜ ÇİN PAZARI VOLVO’YA MORAL OLDU
GÜÇLÜ ÇİN PAZARI VOLVO’YA MORAL OLDU

GÜÇLÜ ÇİN PAZARI VOLVO’YA MORAL OLDU

Volvo İş Makinaları, Covid-19 gölgesinde daralan küresel iş makineleri pazarındaki kayıplarını, devletin teşvikleriyle büyüyen Çin pazarındaki güçlü satışlarıyla karşıladı.

Müşteri beklentilerinin görece iyileştiği 2020 yılının üçüncü çeyreğinde Volvo’nun küresel gelirleri, önceki yıla kıyasla %2 azalarak 17.619 milyon SEK (yaklaşık 2 milyar dolar) olarak gerçekleşti. Bu dönemde alınan siparişler %40, makine teslimatları ise %20 (19.774 adet) arttı.

Firmadan yapılan açıklamada; temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan yılın bu döneminde, Çin ve Güney Amerika hariç hemen tüm bölgelerde pazar daralmaya devam etti. Avrupa ve Kuzey Amerika pazarları %19 gibi ciddi bir oranda daralırken, geçtiğimiz senenin yaralarının sarıldığı Güney Amerika %11 büyüdü. Çin hariç Asya pazarı da %13 oranında küçüldü. Salgının ardından devletin sağladığı desteklerin de etkisiyle hızla toparlanan Çin pazarı ise %22 büyüdü.

Volvo’nun satışlarındaki en büyük payı alan bölgelerden; Çin’deki gelirleri %27 aratarak 7.787 milyon SEK, Avrupa’daki satışları %18 azalarak 5.423 milyon SEK ve Kuzey Amerika’daki satışları %16,5 azalarak 2.969 milyon SEK oldu. Firmanın yılın ilk dokuz ayındaki toplam gelirleri ise geçen yıla kıyasla %12 azalarak 60.642 milyon SEK (yaklaşık 6,8 milyar dolar) olarak gerçekleşti.

Volvo bu dönemde, 2007 yılında bünyesine katarak Kuzey Amerika pazarı için üretim yaptığı Blaw-Knox serici markasını elinden çıkardı. Firma ayrıca, yeni elektrikli kompakt makinelerinin teslimatlarına; ilk olarak İngiltere, Almanya ve Fransa için önümüzdeki haftalardan itibaren başlanacağını açıkladı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina