Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - DSİ’nin gençleşen makine parkı 2.309 adede ulaştı
DSİ’nin gençleşen makine parkı 2.309 adede ulaştı

DSİ’nin gençleşen makine parkı 2.309 adede ulaştı

Türkiye’nin kıymeti her geçen gün daha fazla hissedilen su kaynaklarının en verimli ve güvenli şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), HİDROMEK’ten teslim aldığı 110 adet yeni iş makinesiyle makine parkını güçlendirdi ve gençleştirdi.

Makinelerin resmen teslimi amacıyla düzenlenen törene katılan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Türkiye'nin su zengini olmadığına dikkati çekerek, DSİ'nin içme suyu, endüstriyel amaçlı su ve tarımsal amaçlı su kullanımı alanlarında yaptığı çalışmaların çok değerli olduğunu söyledi. Kirişci, suyun etkin ve verimli kullanılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de mevcut durumda 180 milyar metreküp su depolanabildiği bilgisini veren Kirişci, "Bunun 47 milyar metreküplük kısmı bizim dönemimizde yapılan 654 barajla sağlanmış durumdadır. Türkiye bu barajlar konusunda dünyaya da örnek olan bir ülkedir. İnşallah kısa zaman sonra Yusufeli'nde de su tutmaya başladığımızda dünya harikası barajın kendisi ve çevresini tüm Türkiye görmüş olacak" diye konuştu.

“Bütün bu faaliyetleri yürütebilmek için güçlü de bir makine parkınızın olması gerekir"

DSİ'nin bir diğer görevinin de taşkınlara ilişkin olduğuna dikkati çeken Kirişci, şunları söyledi: "Taşkınların vermiş olduğu zararları, geçtiğimiz yıl ve bu yıl Batı Karadeniz Bölgesi'nde yaşadıklarımızdan dolayı hepimizin çok iyi bilmesi gerekir. Taşkından korumak yine taşkın öncesi birtakım tedbirleri almak ve sonrasında da yine bu çalışmaları sürdürmek DSİ tarafından yürütülen bir faaliyettir.

Bütün bu faaliyetleri yürütebilmek için güçlü de bir makine parkınızın olması gerekir. Yeni katılacak iş makineleriyle birlikte 0-10 yaş makinelerimizin oranı yüzde 67,5 düzeyine çıkacak. Tabii ki bu oldukça iyi bir oran. Neticede bu iş makineleri, bir otomobil gibi değildir. Bu iş makinelerinde oranı yüzde 67,5'e çıkararak bizim de makine parkımız daha dinamik, daha sonuç aldırıcı bir yer haline gelecek."

“Toplam makine sayımız 2.709 adede ulaşacak"

Törende konuşma yapan DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca şunları kaydetti: “Bugün 110 adetini hizmete alacağımız iş makineleriyle DSİ'nin toplam iş makinesi 2 bin 309'a yükselecek. Bugün hizmete alacağımız makinelerden 60 tanesi kol uzunluğu 17 metre olan, uzun erişimli ekskavatörlerden, 50 tanesi de 9,5 metre kol uzunluğuna sahip küçük boyutlu ekskavatörlerden oluşuyor.

Yıl sonuna kadar hizmete alacağımız makinelerle 2022 yılı Kasım ayı itibarıyla iki bin 519 iş makinesine sahip olacağız. 2023-2024 yıllarında yurt dışı teminiyle alacağımız 180 makineyle birlikte toplam makine sayımız 2 bin 709'a ulaşacak. Böylece DSİ, ülkemizin en büyük iş makinesi parkına sahip kurumu olma özelliğini devam ettirecek.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina