Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - ÇEBİTAŞ DEMİR ÇELİK FUCHS İLE OPERASYONEL VERİMLİLİĞİNİ ARTIRDI
ÇEBİTAŞ DEMİR ÇELİK FUCHS İLE OPERASYONEL VERİMLİLİĞİNİ ARTIRDI

ÇEBİTAŞ DEMİR ÇELİK FUCHS İLE OPERASYONEL VERİMLİLİĞİNİ ARTIRDI

3 yıldır Fuchs’un 16 metre erişime sahip modeliyle metal geri dönüşüm ve elleçleme yapmakta olan Çebitaş Demir Çelik Endüstrisi, seriliğinin yanı sıra yakıttan da tasarruf ederek operasyonel verimliliğini artırdı.

63.500 metrekare kapalı alanı olmak üzere toplam 225.431 metrekarelik alanda faaliyet gösteren Çebitaş Demir Çelik Endüstrisi A.Ş, 450’nin üzerinde çalışanı ve çelikhane ile haddehane üniteleriyle sektörünün uzman firmaları arasında yer alıyor. Uzmanlığının gerektirdiği bilgi ve birikimle sektörde birçok marka iş makinesini deneyimleyen şirketin İş Makineleri Şefi Ülkü Karagül, Fuchs ile yaptıkları çalışmaları aktardı.

“Başka marka almaya giittik, Fuchs aldık”

Fabrikamıza yurtiçi veya yurtdışından gelen inşaat kütüklerini, çubuklarını ve hurdaları istifliyoruz” diyen Karagül, yoğun operasyonel süreçlerini iyi iş makineleriyle desteklemenin kaçınılmaz olduğıunu belirtti. Filolarında farklı alanlarda hizmet veren makinelerin bulunduğu belirten Karagül; “Parkurumuzda 3 elleçleme makinesi, 2 lastikli ekskavatör, 3 adet ocakaltı makine ve 10 ile 12 tonluk olmak üzere 4 adet Hyster istif makinesi yer alıyor. Elleçleme makinelerinde ise son 25 yıldır tek bir marka ile ilerledik” dedi.

Karagül Fuchs ile tanışmalarını; Kullandığımız diğer marka ile saha operasyonlarında arızalarımız çoğalmaya başladı. Başta bom kırılmaları olmak üzere yaşadığımız sorunlar karşısında yeterli servis hizmeti de alamamaya başladık. Ancak yine de 2021 yılında aynı markadan makine almaya gittiğimiz Manisa’da gerçekleştirdiğimiz bir ziyarette Fuchs’a rastladık. Henüz 5 saatte olan 2020 model bu makineyi filomuza katmaya karar verdik” dedi.

“21 metrelik makine gibi istifleyebiliyoruz”

Aradan geçen 3 yılın ardından Fuchs’un performansını değerlendiren Karagül, “Makinemiz 3675 saate ulaştı. Diğer elleçleme makinemiz ile birlikte Fuchs, günde ortalama toplam 3 bin tondan ayda 100 bin ton hurdayı elleçliyorlar. Bugüne kadar makinenin seriliği ve dayanımından memnunuz. Makinemizin 16 metrelik bomu 21 metrelik makine kadar istif yapabiliyor. Şasinin küçük ve hurdaya yakın olması ise rakibi karşısında avantaj yaratarak seriliğine katkı sağlıyor” dedi.

“Yakıtta da avantaj sağladı”

Karagül, Fuchs’un operasyonel kabiliyeti yanında yakıt performansına da değinerek; “Makinemiz ocak ayında yaptığımız hurda aktarma operasyonundaki çalışmalarımızda diğer markalara kıyasla %18 ‘e varan oranda tasarruf sağladı” şeklinde konuştu.

Satış sonrasındaki memnuniyet

Ülkü Karagül açıklamasında TSM Global’in servis hizmetlerine değinerek, “En büyük rakip markayla kıyasladığımızda arada büyük farklar görüyoruz. Diğer markamız Fuchs’sun yaklaştığı 4.000 saatlere dayandığında, kule dönüş şanzımanını çok değiştirmiştik. Gece çalışmalarında motor indirdiğimiz de oldu. Ancak Fuchs’ta böyle bir şey yaşamadık. TSM Global’in servis hizmetlerinden de hem İzmir hem İstanbul’da yararlanıyoruz. Her zaman bir muhatap bulabiliyoruz” diye konuştu.

Karagül son olarak önümüzdeki günlerde Fuchs’un 18 bomluk elleçleme makinesini de filolarına dahil etmeyi istediklerini ifade etti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina