Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Altıntaş Kardeşler Balıkesir’in taşını HİDROMEK ile çıkarıyor
Altıntaş Kardeşler Balıkesir’in taşını HİDROMEK ile çıkarıyor

Altıntaş Kardeşler Balıkesir’in taşını HİDROMEK ile çıkarıyor

Balıkesir ve çevresinde yıllardır konut inşaatı ve beton üretimi faaliyeti gerçekleştiren Altıntaş Kardeşler, yatırımlarını da aralıksız olarak sürdürüyor. Hazır beton hizmetini kendi taş ocağında çıkardığı taşlarla destekleyen ve İzmir-İstanbul Otoyol Projesi’ne 1,5 milyon tonluk malzeme vermesiyle de dikkat çeken şirket, son olarak makine parkına HİDROMEK’ten iki yeni ekskavatörü dahil etti. Altıntaş Kardeşler’in Şamlı Taş Ocağı’nda çalışmaya başlayan HMK 310 LC ve HMK 390 LCHD model yeni ekskavatörleri, böylece şirketin günlük 5000 ton taş üretim kapasitesinde önemli bir rolü de üstlenmiş oldular.

Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde yer alan ve topraklarının bir kısmı Ege Bölgesi'ne de uzanan Balıkesir, hem otoyol projelerinin tam ortasında yer alması hem de yeni yatırımlara açık bir il olmasıyla önemini her geçen gün daha da artırıyor. Ayrıca yatırım gerçekleştirilen çevresindeki büyük illere yakınlığı da bu kenti stratejik olarak önemli kılıyor.

Balıkesir kökenli Altıntaş Kardeşler de kömür, beton, nakliye, inşaat malzemeleri, akaryakıt ve turizm alanlarındaki yatırımlarıyla kent ve çevresinde ticari faaliyetlerini geliştirerek sürdüren bir şirket olarak dikkat çekiyor. Konut inşaatı faaliyetleri, Altıntaş Kardeşler’i bölgedeki inşaat sektöründe önemli bir aktör haline getirirken, sahip olduğu beton santralleri ve taş ocağı da şirketin çeşitli büyük projelerde önemli bir tedarikçi konumunda olmasını sağlıyor.

Firmanın kurucu ortaklarından Abdullah Altıntaş, böylesi yatırıma açık bir bölgede Altıntaş Kardeşler olarak kendilerini sürekli geliştirdiklerini ve makine parkına da ihtiyaçlar doğrultusunda yenilerini eklediklerini dergimize ifade ediyor. Biz de kendisiyle çalışmalarını ve yeni HİDROMEK yatırımlarını konuştuk:

Öncelikle iş hayatınızda bugünlere geliş yolculuğunuzdan bahseder misiniz?

Balıkesir-Dursunbey kökenli, 3 kardeşli bir aile şirketiyiz. Ticari serüvenimiz ilk olarak 80’li yılların başında, kamyonlarımızla nakliye yaparak başladı. Dursunbey’de kömür ocakları çoktur ve buradan çıkan kömürleri, Manisa Turgutlu’dan Ankara’ya kadar civar bölgelere taşıdık. Kömür taşımacılığına tuğla işimizi de ekleyince inşaat malzemelerine giriş yapmış olduk. 1986’da bugünkü şirketimizin temelini oluşturarak kum, çimento ve kireç bayiliklerine de geçiş yaptık. 2004 yılında ise ilk hazır beton üretim tesisimizi kurduk. Bölgemizdeki bir taş ocağıyla çalışmaya başladık.

İlk beton santralimizin açılmasının ardından 2006 yılında, Balıkesir ili merkezine 35 km mesafedeki Şamlı Taş Ocağı olarak bilinen kendi ocağımızı devreye aldık. Geldiğimiz noktada taş ocağımız ve 11 adet hazır beton santralimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Balıkesir’in çeşitli ilçelerinde yaptığımız konut projeleriyle de inşaat sektöründe öncü firmalar arasındayız. Yine geçtiğimiz yıl, akaryakıt sektörüne de ilk adımımızı attık ve Susurluk yolu üzerinde akaryakıt istasyonumuzu devreye aldık. Turistik otel ve düğün salonları yatırımlarımız da bölgemizdeki diğer çalışmalarımız arasında yer alıyor. Günümüzde 500’e yakın personelimizle, bu saydığımız alanlarda bölgemiz ekonomisine katkı sağlayarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

“Güney Marmara Bölgesi’nin en büyük hazır beton tedarikçileri arasında konumlanıyoruz”

Hangi bölgelerde beton santralleriniz yer alıyor?

Balıkesir merkez, Şamlı, Dursunbey, Bandırma, Gönen ve Karacabey gibi farklı bölgelerde toplam 11 adet beton santralimiz bulunuyor. 120 m3 /saat kapasiteyle ve 2 m3’lük santral mikseriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Santrallerimizde otomasyon sistemli, bunkerli ve TSE -EN 206 kalite belgeli olarak çalışmaktayız. Homojen beton karışımlı üretim gerçekleştiriyoruz. Toplamda günlük 10 bin m3 beton üretimi hacmimizle, Güney Marmara Bölgesi’nin en büyük hazır beton tedarikçileri arasında konumlanıyoruz.

Faaliyet alanlarımız arasında yer alan inşaat ve konut çalışmalarımız için kendi beton santrallerimizde ürettiğimiz betonu kullanıyoruz. Ayrıca Balıkesir organize sanayi bölgesinde kurulu büyük işletmelerin önemli bir bölümünün hazır beton dökümünde de yer aldık. Dolayısıyla inşaat projelerinde yer alan her türlü dizaynda beton üretme kabiliyetine sahibiz. Hazır beton sektöründeki üretim kabiliyetimizi yurtdışına da taşımak üzere hazırlıklarımız sürüyor. Bu kapsamda Ukrayna’da bir beton santrali kurmak üzere harekete geçtik.

Taş ocağınızdaki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Hazır beton üretiminde kullanılan tüm kırma taş ürünleriyle, piyasa tarafından istenen her çeşit taş ve dolgu malzemelerinin üretim ve satışını gerçekleştiriyoruz. Şamlı Taş Ocağı kırma ve öğütme tesisimizde, standartlara uygun şekilde günlük 5.000 ton üretim kapasitesine sahibiz. 2018 ve 2019 yıllarında 1,5 milyon tonluk üretim gerçekleştirirken, geçtiğimiz yıl ekonomik ve sosyal koşullardan ötürü 950 bin ton üretime eriştik. Bölgemizdeki ekonomik hareketliliğin daha da artacağını öngörüyoruz. Bu doğrultuda biz de yatırımlarımıza devam ediyor ve Gönen’de yeni taş ocağımızı devreye almak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Geçmişte yer aldığınız büyük projelerden örnek verir misiniz?

Türkiye'nin en önemli yol yatırımlarından biri olan İzmir-İstanbul otoyol projesinde, viyadük ve yol beton döküm işlemi gerçekleştirdik. Ayrıca soğuk alt temel malzemesi ve sıcak asfalt malzemesi tedarikini sağladık. Bu kapsamda 3 santralimizden toplamda 1,5 milyon tonluk seçme malzeme verdik. Çalışmalarımızı da taahhüt edilen zaman içerisinde başarıyla tamamladık.

“Her bir tesisimizde birden fazla makineyle yedekli olarak çalışıyor, hizmetlerimizi aksatmamaya gayret ediyoruz”

11 santral ve bir taş ocağı, geniş bir makine parkını gerektiriyor olmalı. Araç ve makine parkınız için neler söylersiniz?

20 beton pompası, 70 transmikser ve damperlilerimiz olmak üzere toplamda 200 kamyondan oluşan bir filoya sahibiz. Her geçen gün artan hazır beton talebini karşılamak üzere de Altın Beton markamızla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda son olarak 16 adet yeni transmikserli kamyonu parkımıza dahil ettik.

İş makinesi olarak ise farklı markalardan oluşan 20’den fazla lastikli yükleyici ve ekskavatörlerimizle hizmet veriyoruz. Her bir tesisimizde birden fazla makineyle yedekli olarak çalışıyor, hizmetlerimizi aksatmamaya gayret ediyoruz. Ayrıca kamyonlarımızın ve makinelerimizin bakımlarına da çok önem veriyoruz. Kendi bünyemizdeki kadememizde düzenli olarak bakımlarını ve günlük basit arızaların tamirini gerçekleştiriyoruz.

Bir iş makinesi tercih ederken nelere dikkat edersiniz?

Yakıt, servis ve yedek parça önceliklerimiz arasında yer alıyor. Makine 1 gün yattığı zaman bizim zararımıza oluyor ve makinelerin durması, sözümüzü yerine getirmemek anlamına geliyor. Özellikle taahhütlü olarak 2 vardiyada çalıştığımız otoban projesi gibi vaktinde tamamlanması gereken işler göz önüne alındığında, çalışmaların kesintisiz sürmesinin önemi daha iyi anlaşılıyor. Dolayısıyla parça bulunurluğu, çabuk temin ve anında müdahale edebilecek bir servis yapısı bizim için oldukça önemli. Yakıt konusunda da elbette her makine bir değer sunuyor fakat operatörün kullanımı ve çalışma koşulları gibi değişkenler de yakıtı etkiliyor.

“Hem kullanım hem de servis ve parça konusunda çevremizden aldığımız olumlu referanslar, HİDROMEK’i tercih etmemizi sağladı”

HİDROMEK alımına nasıl karar verdiniz?

Öncelikle yerli üretim olması ve ardından hem kullanım hem de servis ve parça konusunda çevremizden aldığımız olumlu referanslar, bizim HİDROMEK markasını tercih etmemizi sağladı. Bu doğrultuda artan talebi karşılamak adına Şamlı Taş Ocağımızda çalışması için bir adet HMK 310 LC ve bir adet HMK 390 LCHD alımı gerçekleştirdik.

Yeni makinelerinizin performansı için neler söylersiniz?

Yeni makinelerimiz taş ocağı gibi zorlu bir alanda söküde oldukça başarılı performans gösteriyorlar. Aynı zamanda da güçlü ve seri makineler. Özellikle operatörlerimiz de çok memnun. Onların memnuniyeti bizim de mutlu olmamızı sağlıyor.

Operatör Ramazan Çekili:

"Yeni HİDROMEKLER daha teknolojik, sökü ve serilikte de oldukça başarılı! 16 yıllık operatörüm ve Balıkesirliyim. 14 aydır Altıntaş Kardeşler şirketinde çalışıyorum. Bugüne kadar pek çok markadan ekskavatörü deneyimledim. HİDROMEK’in daha önce 2014 model HMK 220 LC ekskavatörünü bizzat kullanmıştım.

Şirketimize yeni alınan HİDROMEK’leri bir aydır kullanıyorum. İlk olarak bünyesinde barındırdığı teknolojilerin daha da gelişmiş olması dikkatimi çekti. Tüm operasyonun, radyo ve müzik sistemi de dahil olarak tek bir dokunmatik ekranda toplanması ve kullanıcıya sunulması oldukça hoş. Konfor açısından da oldukça rahat, havalı koltukları çok beğendim.

Şu an ocakta aynadaki patlamış taşı kamyona yüklüyorum. Makineler ve sistemi sorunsuz çalışıyor. Sökü yönünden de oldukça güçlü ve seri bir makine. Makineyi P modunda kullanıyorum ama bazen işin zorluğuna göre veya gelen kamyonları çabuk çıkarmak için en ağır moda da alıyorum. Bu kapsamda yaptığı işe göre düşük yakıt tüketiminden de memnunum."

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina