ZF’den Hedef Sıfır yolunda stratejik hamle |
|
ZF’den “Hedef Sıfır” yolunda stratejik hamle
Elektrikli mobil ekskavatör aktarma organları için ilk pilot proje başladı
2050 yılına kadar dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisinin büyük şehirlerde yaşayacağı tahmin ediliyor. Bunun hem çevre hem de canlılar açısından ince toz, fosil yakıt emisyonları ve gürültü kirliliği gibi ciddi dezavantajları olacak. ZF, "Hedef Sıfır" ilkesi çerçevesinde yalnızca kazaları ve arıza sürelerini değil, aynı zamanda emisyonları da sıfıra düşürmeyi hedefliyor.
ZF, kısa bir süre önce kompakt yükleyiciler gibi kompakt ekipmanlar için elektrikli aktarma organı sistemi eTRAC eCD20'nin seri üretimine başlamıştı. Firma şimdi emisyonsuz inşaat sahalarına giden yoldaki bir sonraki adımını atıyor.
Grup, mobil ekskavatörler için geliştirdiği geleneksel aktarma organları çözümlerindeki küresel pazar liderliğini, elektrikli tahrik sistemlerine doğru genişletmeyi hedefliyor.
İlk prototipler bir pilot müşteriye teslim edildi
Yeni piyasaya sürülen sistem 2 vitesli bir powershift şanzıman, elektrik motoru ve invertörden oluşuyor. Ve azami 850 Nm tork ve 80 kW sürekli güce kadar ölçeklendirilebiliyor.
Elektrikli merkezi tahrik sisteminin, hedeflenen uygulamalardaki farklı araç boyutlarını kapsamak üzere eCD50, eCD70 ve eCD90 olarak üç farklı sistemi bulunuyor.
Bu geleceğe yönelik çözümle teknoloji lideri ZF, özellikle entegre sistem çözümleri söz konusu olduğunda, elektrikli tahrik için yeni standartlar belirliyor. ZF’nin mobil ekskavatör ürün portföyü, yeni geliştirilen bir elektrikli kule dönüş tahriki ve iyi yapılandırılmış MULTISTEER ve MULTITRAC ön ve arka akslarla tamamlanıyor.
Elektrikli tahrik sisteminin, geleneksel aktarma organlarının tüm performans ve üretkenlik standartlarını karşıladığı ve bunu kendi avantajlarıyla birleştirdiği belirtiliyor. Bu yeni elektrikli merkezi tahrik serisi, modüler tasarımı sayesinde bekolu yükleyiciler, teleskopik yükleyiciler, ormancılık ekipmanları vb. çeşitli araçlara da kolayca uyarlanabiliyor.
ZF Elektrikli tahrik sisteminin avantajları şöyle özetleniyor:
• Performanstan ödün vermeden sıfır emisyon
• Düşük gürültü seviyesi
• Etkili elektrik komponentleri
• Sağlam ve güvenilir mekanik aktarma organı
• Kompakt kurulum alanı