Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - ZF zorlu koşullara rağmen hedeflerine ulaştı
ZF zorlu koşullara rağmen hedeflerine ulaştı

ZF zorlu koşullara rağmen hedeflerine ulaştı

ZF, zorlu ve değişken uluslararası pazar koşullarına rağmen 2021'in ilk yarısını pozitif satış ve kazanç rakamlarıyla tamamladı. Şirket, Covid -19 salgınının önemli ölçüde etkilediği 2020'nin ilk yarısına kıyasla satışlarını %43 arttırarak 19,3 milyar euro ciro elde etti.

ZF CEO’su Wolf-Henning Scheider, 2020'nin ikinci yarısında yakaladıkları ivmeyi devam ettirdiklerini ve otomotiv endüstrisinin ekonomik toparlanmasından yararlandıklarını belirterek, “Aynı zamanda, organizasyon yapımızı esnek iş birliği açısından sürekli geliştirdik ve emisyonları azaltan ve araç güvenliğini artıran yenilikçi teknolojilerimizle çok sayıda yeni sipariş aldık.” dedi.

Pandemi koşullarında çalışmanın yanı sıra, yılın ilk yarısında, yarı iletken sıkıntısı ve tedarik zincirlerindeki kesintiler gibi doğrudan etkileyici faktörler ve hammadde ve lojistik hizmetlerinde fiyat artışları yaşandı. Bu nedenle ZF, tedarik zincirlerini kısmen yeniden düzenleyerek, yerel tedarikçilere giderek daha fazla ağırlık verdi. Scheider, "Buna ek olarak, Avrupa'da son derece iddialı yeni CO2 emisyon limitleri ile kendini belli eden uzun vadeli eğilimler hız kazanıyor. Bu, tamamen elektrikli olan disklere olan talebi artırsa da iklimin korunması, istihdam ve insanların hareketlilik ihtiyaçları arasında bir denge kurmak çok zor olacak. Elektrik üretiminden ve elektrik şebekelerinden şarj altyapısına kadar altyapının geliştirilmesi için net bir plan, geleceğe giden yolun belirlenmesi için çok önemlidir.” İfadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina