Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Yeniliklerin öncüsü Wirtgen 60 yaşında
Yeniliklerin öncüsü Wirtgen 60 yaşında

Yeniliklerin öncüsü Wirtgen 60 yaşında

Wirtgen’in Almanya Windhagen’de üretilen iş makineleri bugün dünya çapında kullanılıyor. Firma yol yenilemede neredeyse hiçbir şantiyede eksik olmayan Wirtgen soğuk kazıma makinelerinin yanı sıra teknolojik olarak lider geri dönüşüm makineleri, toprak stabilizatörleri, kayar kalıplı finişerler ve açık işletme maden makineleri üretiyor.

Wirtgen'in yenilikçi ürünleri ve teknolojileri 60 yıldır yol yapımını şekillendiriyor, verimli ve ekonomik inşa tarzlarını temsil ediyor.

660 yıllık yol yapım deneyim geçmişine bakış

1961 yılında yol yapımında nakliyecilik yaparak işe başlayan Reinhard Wirtgen, yenilikçi makine geliştirmeleri üzerinden büyük fikirler ve ileri görüşlü bir yaklaşımla Wirtgen’i dünya çapında tanınan bir iş makineleri uzmanına dönüştürdü. Yol yapımında hizmet sağlayıcı olarak edindiği deneyimi müşteriye yakınlığın yaşanıp solunduğu kurumsal kültüre evirmesi büyük önem taşıyor. Şirket bugün Wirtgen Group’un orta direğini oluşturuyor. Kendisi gibi benzersiz geçmişe sahip ürün markalarının her biri (Wirtgen (1961), Vögele (1836), Hamm (1878), Kleemann (1857) ve Benninghoven (1909)), kendi alanındaki uygulama yöntemini önemli ölçüde etkiledi ve ilerletti.

Toplam olarak Wirtgen Group yol yapımında 660 yıllık deneyimi temsil ediyor. Almanya'daki beş ana fabrika, Brezilya, Çin ve Hindistan’daki uluslararası üretim tesisleri, kendine ait çok sayıda satış ve servis şirketleri ve ayrıca birbirine sıkı sıkıya bağlı bayi ağı birinci sınıf ürünler ile en son teknolojilerin dünya çapında tüm pazarlarda kullanılmasını sağlıyor. Şirketler grubunun bugünkü ortak sloganı “Müsterilerilerimizin yanındayız”dır. Sektörün yenilik lideri, 2017 yılından beri John Deere grubunun güçlü bir parça konumunda bulunuyor.

Yol yapımında yeni bir çağın başlaması – Wirtgen soğuk kazıma yöntemi

Wirtgen 70’li yılların başında, geniş asfalt yüzeylerin kaldırılmasına imkân veren sıcak kazımayı yeni bir yöntem olarak geliştirdi. Bunu, 1979 yılında sonraki kilometre taşı olan Wirtgen soğuk kazıma makinesini geliştirerek, yol yapımında yeni bir devrim yapılması izledi. İlk soğuk kazıma makinesi hidrolik kazıma tambur tahrikli ve arkadan yüklemeli bir makineydi. SF 3800 C alt temeli önemli miktarda ısıtmak zorunda kalmadan farklı kazıma derinliklerindeki beton, asfalt ve çakılı kaldırabiliyordu. Bu sadece kazıma derinliğini artırmakla ve makinenin daha hızlı çalışmasına imkân vermekle kalmayıp, enerji tasarrufu da sağladı. Şirket zamanla soğuk kazıma makinesi teknolojisindeki bilgi birikimini her zaman yeni standartlar belirlemek için kullanmaya devam etti.

F serisi büyük kazıyıcılar – günümüzde soğuk kazıma

Soğuk kazıma teknolojisindeki güncel kilometre taşı, F serisi olarak adlandırılan büyük kazıyıcılardır. Bu yüksek performanslı makinelerle Wirtgen verimlilik ve kaynak korumasının yanı sıra kazıma şantiyelerinin dijital dokümantasyonu ve değerlendirmesi konusunda yeni standartlar belirliyor. Wirtgen bununla tıpkı 70’li yıllarda devrim niteliğindeki sıcak kazımadan soğuk kazımaya geçiş yapıldığında olduğu gibi yol yapımında bir kez daha devrim niteliğinde büyük bir adım attı.

Kazıma Asistanı: Düşük tüketim, daha fazla güç, daha iyi kalite

Wirtgen, yeni F serisinde, kendi başına operatörün performans ve kalite gereksinimlerini ideal olarak uygulamaya koyabilen ilk akıllı makine konseptini gerçekleştirdi. Kazıma asistanı, otomatik modda kazıma performansı ile işletme maliyetleri arasında daima en uygun dengeyi kuruyor ve değişen koşullara akıllı ve dinamik bir şekilde tepki veriyor. Böylece yakıt, su, kazıma ucu tüketimini ve ayrıca karbon ve gürültü emisyonlarını belirgin bir oranda düşürüyor.

Sürdürülebilirlik ve çevre koruma konuları yapı ihalelerinin giderek daha önemli bir parçası haline geldiği için kazıma asistanlı “Mill Assist” F serisi, geleceğin sorularına verilen yol gösterici cevap olarak gösteriliyor.

WPT (Wirtgen Performance Tracker (Wirtgen Performans İzleyici)) ile makine veriminin artırılması

Kazıma şantiyelerinin dijital dokümantasyonu ve değerlendirmesi de önemli bir yenilik. Bu, yüzey kazıma performansını, kazıma hacmini ve ayrıca tüm tüketim verilerini kesin olarak ölçen Wirtgen Performance Tracker’ın geliştirilmesiyle mümkün oldu. Bu parametreler operatör mahallinde gerçek zamanlı olarak kazıyıcı operatörüne gösteriliyor. Kazıma işlerinin tamamlanmasından hemen sonra otomatik olarak oluşturulan bir rapor belgeleniyor ve e-posta ile makine işletmecisine gönderiliyor. Verimlilik değerlendirmesi, işletmeci açısından makineyi nasıl daha verimli bir şekilde kullanabileceği ve bir sonraki kullanımda, örneğin dizel tüketimini ve kazma ucu aşınmasını nasıl daha da azaltabileceği bakımından önemli bir yardımcı oluyor.

Uzman ve devrim yaratan – Wirtgen kilit teknolojileri

Soğuk kazıyıcı makinelerin zemini hassas ve verimli bir şekilde kaldırabilmesi için her şeyden önce tambur, uç tutucu ve kazıma ucunun hep birlikte mükemmel bir iş birliği içinde olması önem taşıyor. Windhagen’li firmanın uzmanlığı budur ve kendi kesme teknolojisi kilit teknolojilerden biridir. Wirtgen pazar lideri olarak bu kesme teknolojisi bileşenlerini sürekli olarak geliştiriyor. Bunu yaparken özellikle müşterilerin pratik deneyim ve geri bildirimlerini sürece dahil ediyor. Şirketin kendi geliştirdiği, mükemmel uyumlu, yüksek performanslı kesme sistemleri, Wirtgen soğuk kazıma makinelerinin yüksek üretkenliğine ciddi anlamda katkıda bulunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina