Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Yeni Cat CS12 GC kompaktör Türkiye’de
Yeni Cat CS12 GC kompaktör Türkiye’de

Toprak sıkıştırmada GC etkisi

Yeni Cat® CS12 GC kompaktör Türkiye’de

Borusan Cat, kullanıcılara her türlü zeminde gelişmiş sıkıştırma performansı sağlayan, 12,6 ton çalışma ağırlığına sahip yeni Cat® CS12 GC model titreşimli toprak kompaktörü pazara sundu.

Gücünü Cat® motordan alıyor

Hem makine hem de motoru için aynı üretici ve hizmet kaynağı olan Cat® C4.4 motorlarla donatılan CS12 GC, 2.134 mm sıkıştırma genişliğine sahip bulunuyor. Cat® C4.4 motor, 83,0 kW / 111,3 beygir brüt güç sağlıyor.

GC serisi titreşimli toprak kompaktörleri, tamburdaki yüksek genlik ve ağırlık (statik doğrusal yük) sonucu gelişmiş sıkıştırma performansı sağlıyor. 2 mm olan azami genlik, bu makine sınıfı için sektördeki en yüksek genlik değerleri arasında gösteriliyor.

Müteahhitlerin çözüm ortağı

Yeni GC vibrasyonlu toprak sıkıştırıcı hattının, 10-12 ton sınıfında gereken performans özelliklerini sağlayabilen ideal bir makine arayan müteahhitlerin gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlandığı belirtiliyor. Yol yapım uygulamaları için uygun performans sağlayan bu makineler sade ve şık bir tasarıma sahip bulunuyor.

Sıkıştırma kalitesini arttıran temel özellikleri

Yüksek genlikler ve artırılmış statik doğrusal yükler, GC Serisinin sıkıştırma performansını önemli ölçüde arttırıyor. Sıkıştırma kontrolü, daha fazla üretkenlik ve eşit dağılımlı sıkıştırma kalitesi için operatörün sıkıştırma işlemini verilen teknik özelliklere uygun biçimde tamamlamasını sağlamasına yardımcı oluyor.

Ölçüm sistemi tahminleri ortadan kaldırıyor

Bu makineler opsiyonel olarak özel MDP ölçüm teknolojisine sahip, isteğe bağlı Cat® Sıkıştırma Kontrolü gibi ölçeklenebilir teknoloji çözümleri de sunarak, müşterilerin kendi kullanımlarına uygun bir yetenek düzeyine yatırım yapmalarına ve gerektiğinde ölçeklendirmelerine olanak tanıyor.

Operatörün sıkıştırmanın spesifikasyonları ne zaman karşıladığını belirlemesine olanak tanıyan bir dizi çözüm olan Cat® Sıkıştırma Kontrolü, tahminde bulunmayı ortadan kaldırarak yeniden çalışma riskini azaltıyor ve operatörün bir sonraki işe hızla geçmesine olanak tanıyor.

Yalnızca Caterpillar'da bulunan özel bir teknoloji olan Makine Tahrik Gücü (MDP), tambur üzerindeki yuvarlanma direncini ölçerek zemin sertliğini gösteriyor.

Tüm zemin tiplerinde (yapışkan, taneli, vb.) etkili olan MDP ister düz tamburlu ister keçi ayağı kabuk kiti ile donatılmış olsun, tüm GC toprak sıkıştırıcılarda kullanılabiliyor. Tambur statik veya titreştiğinde işlev görebiliyor. MDP, tamburun titreşmesini gerektirmediğinden, kullanıldığında daha az dekompaksiyon riski oluşuyor.

Konfor ve güvenlik özellikleri

Eğimli direksiyon mili ve ayarlanabilir koltuk yorgunluğu azaltırken, izole montajlı operatör kabini ve kauçuk paspaslar gürültüyü ve titreşimi azaltarak kullanım sırasında rahatlık sağlıyor.

Geniş kabin girişinde mükemmel erişilebilirlik sağlayan açılı basamaklar, kullanışlı sağ ve sol tutacaklar ve kaymaz giriş yüzeyi bulunuyor. Kabin, güvenli, sade ve yine de konforlu olacak şekilde tasarlanmış.

İç ve dış aynalar ile mükemmel yer görüşü sağlayan GC Serisi, operatör için kullanımı kolay bir ara yüze ve güvenilir sıkıştırma sağlayan otomatik titreşim işlevine sahip bulunuyor.

Açılı basamaklar, iyi ortalanmış merdiven ve buradaki büyük çıkış açıklığı şık tasarım ve güvenliği beraberinde getiriyor. Opsiyonel arka görüş kamerası kullanımı ve güvenliği artırıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina