Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Yeni Cat 345 GC ekskavatörle %25’e varan yakıt tasarrufu
Yeni Cat 345 GC ekskavatörle %25’e varan yakıt tasarrufu

Yeni Cat 345 GC paletli ekskavatörle şantiyelerde %25’e varan yakıt tasarrufu

Caterpillar’ın daha yüksek çalışma verimi, daha az yakıt tüketimi ve daha düşük bakım maliyetleri gibi kullanıcıların öncelikli ihtiyaçları çerçevesinde ve teknolojinin yeni olanaklarını kullanarak geliştirdiği yeni nesil ekskavatör serisine son olarak eklenen Cat 345 GC paletli ekskavatör, Türkiye’deki şantiyelerde de hızla yaygınlaşıyor.

Borusan Cat tarafından, belirli çalışma koşulları çerçevesinde, saatte 29 litreyi aşmayan bir yakıt güvencesi de verilen yeni 345 GC’yi mercek altına aldık.

%25’e varan daha yüksek yakıt verimliliği

45 ton çalışma ağırlığına sahip olan 345 GC’nin kalbinde, 346 hp azami güç sağlayan, 9,3 litre hacmindeki Cat 9.3B model dizel motor bulunuyor. Makinenin tüm hidrolik hareketlerini ise dakikada toplam 630 litre yağ akışı sağlayan, 2 adet hidrolik pompa gerçekleştiriyor.

Düşük devirlerde yüksek performans sağlayabilen motor ile büyük hacimli hidrolik pompalar arasındaki hassas uyum, harcanan her litre yakıttan azami verim alınmasını sağlıyor.

Makinede ‘Power’ ve ‘Smart’ olmak üzere 2 ayrı çalışma modu bulunuyor. Power modu, seri kamyon yükleme ve kanal kazısı gibi işlerde azami üretkenlik sağlıyor. Smart mod ise yapılan işin ihtiyacına bağlı olarak motor devriyle hidrolik gücü otomatik olarak, operatörün ayrıca bir müdahalesine gerek kalmadan, en ideal şekilde eşleştiriyor. Böylece her türlü uygulamada, en yüksek seviyede yakıt verimliliği sağlanıyor.

%30’a varan daha az bakım maliyeti

Tüm yeni nesil Cat ekskavatörlerde olduğu gibi 345 GC’de de bakım kolaylığı sağlamak amacıyla filtreler, erişimin kolay olduğu belirli alanlarda konumlandırılmış. Ayrıca yağ ve filtre değişim periyodları uzatılmış. Hidrolik, hava ve yakıt filtrelerinin kapasiteleri arttırılmış.

Filtre değişim periyodları önceki D2 serisiyle kıyaslandığında, yakıt filtresinde 500 saatten 1.000 saate, hidrolik sistem dönüş filtresinde 2.000 saatten 3.000 saate uzatılmış. Ayrıca her 1.000 saatte bir değişmesi gereken hidrolik sistem pilot filtresi artık yeni serilerde bulunmuyor. 1.000 saatte bir yenilenmesi gerek hidrolik tank filtresi de artık temizlenebilen, mıknatıslı bir süzgeç filtreye dönüştürülmüş.

Daha konforlu ve sağlıklı yeni operatör kabini

Yeni nesilde tüm kontroller kabinin ön tarafına alındığı için operatörlerin artık geriye doğru dönmesine gerek kalmıyor. Makinenin ihtiyaç duyulan birçok ayarı yüksek çözünürlüklü ve dokunmatik operatör ekranı üzerinden yapılabiliyor. Joystick kontrolleri operatörlere göre farklılaştırılarak hafızaya alınabiliyor. Böylece her operatör kolayca kendi ayarlarına ulaşabiliyor. Ayrıca operatörler kendi şifreleri ile makineyi anahtarsız olarak çalıştırabiliyorlar.

Borusan Cat yetkilileri yeni makinenin kullanım alanları, özellikleri ve sağladığı avantajlarla ilgili sorularımızı da yanıtladılar:

Yeni Cat 345 GC modelinin kullanım alanları nelerdir?

345 GC bütün aplikasyonlara uygun bir makinadır. Özellikle mermer, taş ocakları, maden sahaları, kömür ocakları, hafriyat ve dekapaj işleri için iş sahalarında çok önemli bir alternatif konumundadır.

Makinenin iş ve yakıt verimliliği açılarından sağladığı avantajlar nedir?

345 GC, yeni nesil ekskavatörlerimiz arasında, tonajına göre yakıt verimliliği anlamında fark yaratan bir makinedir. Yüksek kule dönüş torku, hızlı kule dönüşü, seriliği ve yüksek gücüyle dikkat çeken bu yeni modelimiz, yakıt performansıyla iş sahalarında müşterilerimiz açısından ciddi oranda avantaj sağlamaktadır. Akıllı güç modu özelliği, operatörün sahada en verimli seviyede, optimum yakıt verimliliği ile çalışmasını sağlıyor.

Ayrıca pilot filtrenin olmaması, yeni dizayn edilmiş ve konumlandırılmış hidrolik pompalar, elektronik valf grubu ile operatör makineye çok hızlı şekilde komut verebiliyor. Böylece gereksiz yüklerden kurtulan makine, daha az yakıt ile sahada iş çevrimi ve yakıt verimliliği anlamında fark yaratıyor. İhtiyaca göre kendi hızını belirleyen soğutma fan sistemi sayesinde motordan gereksiz yere güç çekilmediği için bu anlamda da ekstra yakıt verimliliği sağlanmış oluyor.

Makinenin operatöre sağladığı kullanım avantajları nelerdir?

Bütün yeni nesil ekskavatörlerde olduğu gibi 345 GC’de de kabin konforu üst seviyededir. Dokunmatik ekran olması ve joystick kontrollerin operatörün isteğine göre ayarlanabilmesi operatörün makineyi daha kolay kontrol etmesini sağlıyor. Servis noktalarının yer seviyesinde olması, makineye hızlı müdahale imkânı sağlıyor. Akıllı güç modu ile makine operatöre yardımcı oluyor ve sahaya verilen gücü kendisi ayarlıyor. Bu sayede operatör sahada yapacağı işe odaklanabiliyor ve iş verimliliği maksimum seviyeye taşınmış oluyor.

Makinenin bakım kolaylığı ve maliyetleri anlamındaki özellikleri nelerdir?

Yeni 345 GC uzatılmış bakım aralıkları ve daha az filtre kullanımı ile maliyetler konusunda müşterilerimize çok büyük avantajlar sağlıyor. Önceki seri Cat ekskavatörlere kıyasla, periyodik bakımlarda kullanılan filtre sayısında ciddi seviyede bir düşüş bulunuyor.

Pilot filtre kullanımının olmaması, tank geri dönüş filtresinde mıknatıslı bir sisteme geçilmesi, filtrelerin emiş güçlerinin arttırılması, yeni öz süzgeç özellikli üç parçalı hava filtresi, yakıt filtrelerindeki yapılan yeni geliştirmelerle bakım maliyetleri ciddi miktarda azaltıldı.

Güç ve serilik kaybı olmadan, hidrolik yağ kapasitesi de bir önceki serilere göre azaltıldı. Ayrıca yağ numunesi alım noktaları (SOS) ve yerden seviye kontrol imkanları ile ciddi anlamda bakım kolaylığı sağlandı. Bütün bu yeni özellikler, müşterilerin ve operatörlerin sadece işlerine odaklanmasını sağlayacak ve satış sonrası maliyetleri en az seviyeye indirerek saha verimliliklerini ve kazançlarını ciddi bir şekilde arttıracaktır.

Makinenin sağladığı konfor ve güvenlik özellikleri nelerdir?

345 GC, standart olarak iki görüş kamerasıyla geliyor. Kabin içi görüş açısındaki geliştirmeler ve eklenen kameralar operatörün güvenli şekilde çalışmasını imkân sağlıyor. Ani müdahale için gereken servis kontrol noktaları da yer seviyesindedir. Bu sayede operatörler hızla aksiyon alabilirler.

Bu makineyi özellikle mermer ocakları için de öneriyorsunuz. Bu sektör özelinde sağladığı avantajlar nelerdir?

345 GC bom ve stik yapısı anlamında mermer sahalarına çok uygun bir makinedir. Ekstra güçlendirilmiş iç plakalar ve bağlantı noktaları sayesinde, ağır mermer bloklarının riper ile çok rahat şekilde çekilebilmesi sağlanır. Ayrıca güçlü bom ve stik yapısı, kırıcı kullanımında ekstra avantaj sağlar.

Makinenin ağır hizmet tipi güçlü yürüyüş takımı, mermer sahalarındaki uzun ömürlü komponent kullanımına imkân verir. Makinenin kırıcı, riper ve pamter kullanımı sırasında müşterimize sunduğu yakıt avantajı da sahada çok rahat fark edilmektedir. Sahaya verilen güç, uzun komponent ömrü ve yakıt performansı ile 345 GC mermer sahaları için de çok avantajlı bir makinedir.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina