Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - XCMG dünyanın en büyük elektrik tahrikli maden kamyonu üretti
XCMG dünyanın en büyük elektrik tahrikli maden kamyonu üretti

XCMG dünyanın en büyük elektrik tahrikli maden kamyonu üretti

Tamamı XCMG tarafından geliştirilen, 60'tan fazla patente sahip olan 400 ton kapasiteli XDE440, Çin'in madencilik ekipmanları için en büyük akıllı üretim üssündeki montaj hattından çıktı.

Başta Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Avustralya olmak üzere, dünya genelindeki büyük ölçekli madencilik pazarlarına yönelik olarak geliştirilen XDE440’ın, yıllık 7.300 çalışma saatini, yüzde 95'in üzerinde bir potansiyel kullanılabilirlik oranıyla sağlayabildiği belirtiliyor. Üretilen ilk kamyon, Çin’in en büyük madencilik şirketlerinden Zijin Mining’in Sırbistan’daki bakır madenine sevk edildi.

XDE440, üç katlı bir binaya eşdeğer olan 400 tonluk yükleme kapasitesiyle, arkadan çekişli bir sabit şasili maden kamyonu için en yüksek yükleme kapasitesi için yeni bir dünya rekoru kırıyor. XCMG'nin madencilik makine projelerinin Ar-Ge tasarımcısı Xie Heping, bu ölçekte bir yük kapasitesini karşılamak için, dünyanın en büyük tekerlek redüktörünü ve en güçlü ıslak disk frenini geliştirdiklerini belirterek; bunun, 16 vagonlu bir yüksek hızlı trene eşdeğer bir çekiş sağladığını kaydetti.

XCMG madencilik sektörü için hali hazırda 70 ila 700 ton arası madencilik ekskavatörleri, 30 ila 440 ton arası damperli maden kamyonları, 100 ila 6.000 t/h arası kapasitede kırma ve eleme makineleri ve 350 ila 550 beygir gücü arasında greyderler sunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina