Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Volvo’dan yılın ikinci çeyreğinde güçlü performans
Volvo’dan yılın ikinci çeyreğinde güçlü performans

Volvo’dan yılın ikinci çeyreğinde güçlü performans

Volvo İş Makinaları (Volvo CE), Çin’deki görece yavaşlamaya rağmen Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'daki güçlü satışları sayesinde 2021'in ikinci çeyreğinde cirosunu geçen yıla kıyasla %13 arttırdı. Büyük ve orta ölçekli makinelere olan talep artışı, kompakt makinelere kıyasla daha yüksek oldu.

Volvo CE’nin yılın ikinci çeyreğindeki cirosu %13 artarak 25.839 milyon SEK'e (yaklaşık 3,3 milyar dolar) ulaştı. İyileşen inşaat faaliyetleri, güçlenen müşteri güveni ve artan altyapı yatırımlarının etkisiyle alınan siparişler de %35 arttı. Alınan siparişlerde Volvo markalı ürünlerde yüksek bir artış görülürken, Çin’deki enerji kaybına bağlı olarak SDLG’de daha mütevazi bir artış yaşandı.

Avrupa ve Amerika’daki siparişler %120 arttı

Firmanın dünyanın en büyük iş makineleri pazarı Asya genelindeki satışları yüksek seviyesini korumakla birlikte, Çin’de azalan altyapı yatırımlarının etkisiyle %12 azaldı. Alınan yeni siparişlerin %120 arttığı Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika'da ise yılın ikinci çeyreğindeki toplam teslimatlar %5 arttı.

Toparlanmaya devam eden Avrupa iş makineleri pazarı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla adet bazında %30 büyüdü. Kuzey Amerika’da yüksek altyapı ve konut inşaatı faaliyetleri sayesinde %35'lik bir artış görüldü. Güney Amerika pazarı, emtia talebindeki artış nedeniyle %71’lik en büyük artışı yaşadı. Yıla güçlü bir başlangıç yapmasına rağmen Çin, hükümetin altyapıya yaptığı yatırımlarını azaltmasına paralel olarak ikinci çeyrekte düşüşe geçti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina