Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Volvo CE iş makinelerinde bir hidrolik devrime hazırlanıyor
Volvo CE iş makinelerinde bir hidrolik devrime hazırlanıyor

Volvo CE iş makinelerinde bir hidrolik devrime hazırlanıyor

İş birliği yapan Volvo İş Makineleri (Volvo CE) ve Finlandiya merkezli Norrhydro firmaları, iş makinelerinde üretkenliği artırırken yakıt tüketimini ve CO2 emisyonunu önemli ölçüde düşüren bir dijital hidrolik tahrik ünitesi geliştiriyor.

Volvo CE, sürdürülebilir bir gelecek hedefi kapsamında gerek kendi bünyesindeki Ar-Ge çalışmalarına gerekse kurduğu harici iş birliklerine ara vermeden devam ediyor. Otonom ve elektrikli makineler alanında önemli gelişimler sağlayan Volvo CE, iş ortağıyla birlikte makinelerde bir hidrolik devrime hazırlanıyor.

NorrDigi olarak adlandırılan yeni teknolojinin detayları gizli tutulmakla beraber, çok bölmeli bir dijital hidrolik tahrik mekanizması kullandığı belirtiliyor. Bu teknoloji, geleneksel hidrolik sistemlerin kalbi olan ana kontrol valfine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Ayrıca aşırı yüksek pompa kapasitesi, boru ve hortum kullanımı gerektirmiyor. Sistem daha az enerji kullanıyor ve dolayısıyla motor hacminin küçültülmesine de olanak sağlıyor.

Akıllı hidrolik silindirler

Dijital hidrolik tahrik ünitesi, geleneksel 2 odalı (bir iten, bir de çeken) silindirlerden farklı olarak, yapılan iş gereği ihtiyaç duyulan hidrolik yüke göre 16 farklı dizilimle bağlanabilen 4 oda kullanıyor.

Norrhydro İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Peter Stambro, bunun 16 vitesli doğrusal bir şanzımana benzetilebileceğini belirterek, “Çok odalı silindirler zaten bir süredir biliniyordu. Bizim sistemimizi farklı kılan ise bunların gelişmiş elektronik kontrol sistemleriyle bağlanma şeklidir. Bu sistemlerin kompleks algoritmaları ve hesaplama hızları, aynı makine hareketini enerjinin sadece bir bölümünü kullanarak, anlık olarak yapabilmeye olanak sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Volvo CE Teknoloji Yöneticisi Thomas Bitter, Norrhydro ile yapılan iş birliği hakkında şunları söyledi: “Bu yeni teknoloji, teknolojik inovasyonlara yönelik yolcuğumuzun harici uzmanlarla yaptığımız iş birliğiyle geliştirilen, önde gelen ürünlerinden birisidir. Şu ana kadar yapılan araştırmalar sistemin, 30 ton üstü ekskavatörler gibi büyük ölçekli makinelerde daha fazla avantaj sağladığını gösteriyor. Bununla birlikte bu teknoloji, gelecekte elektrikli makinelerimizde de kullanılabilir. Daha yüksek olan hidrolik sistem verimliliği, akü ömürlerini ve dolasıyla çalışma sürelerini önemli oranda artıracaktır.

Saha testleri başladı

En geç 2024 yılında, Volvo ekskavatörlerle birlikte pazara sunulması hedeflenen bu yeni devrimsel teknoloji, konsept ve dayanıklılık testlerini geçti. Bu sisteme sahip olan 30 tonluk Volvo EC300E model paletli ekskavatör, müşterilerin gerçek çalışma koşullarında test ediliyor.

Norrhydro CEO’su Yrjö Trög, Volvo CE ile yaptıkları iş birliğinin önemini şu sözleriyle dile getirdi: “Böylesine radikal bir teknolojiyi iş makineleri sektörünün lider firmalarından biriyle iş birliği içerisinde geliştiriyor olmak, ürünün çok daha hızlı ticarileştirilmesi gibi birçok açıdan avantaj sağlıyor. Dünya standartlarında bir üretim tesisi kurmak için yatırım yapacağız. Volvo CE ile ürünümüzü bir an önce pazara sunmak için heyecanla bekliyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina