Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Türkiye’nin en büyük tünelinde hız rekoru kırıldı
Türkiye’nin en büyük tünelinde hız rekoru kırıldı

Türkiye’nin en büyük tünelinde hız rekoru kırıldı

Yapımı devam eden Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı projesinin Kolin İnşaat tarafından gerçekleştirilen Eşme-Salihli kesimindeki T1 Tüneli çalışmasında kullanılan Robbins Crossover XRE model TBM ile sınıfında dünya kazı hız rekorları kırıldı. 3,05 kilometre uzunluğunda olacak bu tünel, 13,7 metre kazı çapı ile bu alanda Türkiye'de açılan en büyük çaplı tünel olma unvanına da sahip bulunuyor.

Projede görevli Kolin İnşaat TBM ekibi; 28,5 metre ile ‘En İyi Gün Dünya Rekoru’, 132,2 metre ile ‘En İyi Hafta Dünya Rekoru’ ve 455,4 metre ile ‘En İyi Ay Dünya Rekoru’ elde ederek; 13,01 – 14,00 metre çapındaki tünel açma makineleri için geçerli yeni dünya rekorlarına sahip oldular.

Bu başarıdaki en büyük faktörün tecrübeli ve nitelikli bir ekibe sahip olmaları olduğunu belirten Kolin İnşaat TBM Yöneticisi Onur Kansu, “Ekibimiz olası arızaları önceden tespit ederek kısa sürede çözüm sağlıyor. Ayrıca gerekli tüm bakımları zamanında yapıyor ve performansı artırmak için uygun sarf malzemelerini seçiyoruz” dedi.

Karışık ve zayıf zeminde kazı yaptıklarını vurgulayan Onur Kansu, “Kullandığımız Robbins Crossover XRE TBM hem karışık hem de zayıf zeminde yüksek performans gösteriyor. Ayrıca tork ve itme gibi parametreler açısından da çok güçlü olduğunu belirtmeliyim” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina