Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Türkiye’de temmuz ayında 462 adet iş makinesi satıldı
Türkiye’de temmuz ayında 462 adet iş makinesi satıldı

Türkiye’de temmuz ayında 462 adet iş makinesi satıldı

Türkiye iş makineleri sektörü, pazarın neredeyse 3 kat büyüdüğü geçtiğimiz haziran ayından sonra yine oldukça olumlu bir temmuz yaşadı. İnşaat, madencilik ve altyapı faaliyetlerinde yaşanan genel canlanmanın ve cazip kredi koşullarının etkisiyle önceki yıla kıyasla, iş makinesi satışları yaklaşık %154, istif makinesi satışları ise %26 arttı.

Tabloda da görülebileceği üzere, iş makineleri sektörü 2013 yılındaki toplam 13.200 adetlik zirvesinden belki halen oldukça uzakta, ancak bununla birlikte son 2 yılda yaşanan kabustan uyanmanın da mutluluğu yaşanıyor.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre, Türkiye’de temmuz ayı içerisinde iş makinesi satışları önceki yılın aynı ayına kıyasla %153,8 artarak 462 adede ulaştı. Böylece yılın ilk 7 ayı genelindeki satışlar da %85,8’lik artışla 2.585 adede ulaştı.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) tahmini rakamlarına göre temmuz ayında Türkiye’de satılan depo ve istif makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla %59,2 artarak 707 adede ulaştı. Böylece ilk 7 aydaki toplam satışlar %25,8 artışla 4.138 adede ulaşmış oldu.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina