Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - SANY’den akıllı madenciliğe yönelik kararlı adımlar
SANY’den akıllı madenciliğe yönelik kararlı adımlar

SANY’den akıllı madenciliğe yönelik kararlı adımlar

Akıllı madenciliğin fırsatlarına odaklanan SANY Heavy Equipment, insansız yüzey madenciliği ekipmanları, kuyu madenciliği ekipmanları, dağıtım sistemleri ve bulut platformları geliştirmek üzere çalışmalar yapıyor.

Haziran ayında yapılan test çalışmalarında, iki adet elektrik tahrikli insansız SKT90E model geniş damperli madencilik kamyonu, tehlikeli koşullar altında çalışan operatörlerin yerine görev alarak, 5G kontrollü ekskavatör ile koordinasyonlu şekilde daha güvenli ve daha verimli bir insansız çalışma modelini başarıyla gerçekleştirdi.

460 hp motor gücündeki geniş damperli SKT90 kamyonlar 60 ton yük taşıma kapasitesine sahip bulunuyor.

Otonom olarak çalışan maden kamyonlarının üst düzey çevresel tanımlama ve konumlandırma kapasitesi sergilediği ve operasyon alanında zamanında karar verme ve doğru rota planlaması yapılabildiği belirtiliyor. Öyle ki, insansız operasyonun yatay düzlemdeki kontrolünün sapması 30 cm'nin altında tutulabiliyor. Kamyonlar rota takibi, malzemelerin yüklenmesi, boşaltılması ve park etme işlerini bağımsız olarak tamamlayabiliyor.

Kamyonların elektrikli olması, yüksek irtifalardaki olası yakıt sıkıntısını çözerken; insansız sürüş teknolojisi de riskli alanlardaki operasyonları daha güvenli hale getiriyor.

Bu insansız sürüş teknolojisini öne çıkaran faktörler şöyle sıralanıyor:

Hassas çevresel tanımlama

Kamyon, milimetre dalga radarı, lazer radarı ve görsel sensör de dahil olmak üzere çoklu algılama teknolojilerinin entegrasyonunun desteğiyle, 150 metre içinde engellerin taranmasını ve izlenmesini sağlayabiliyor. Ayrıca farklı mevsim ve hava koşullarında, 100 metre içinde mesafe ölçüm ve tanımlamaya olanak tanıyor.

Doğru konumlandırma

• GNSSRTK santimetre düzeyinde atalet navigasyon sistemi

• Bulmak ve eşleştirmek için gerçek zamanlı üç boyutlu tarama

• Özel olarak hedeflenen alanın hassas konumlandırılması

Akıllı karar verme

• Madendeki üç boyutlu rota haritasının lazer radarla otomatik oluşturulması

• Güzergâh planlama

• Bağımsız engellerden kaçınma ve takip edilen sürüş

• Dinamik simülasyon ile sürüş rotalarının optimizasyonu

Akıllı teknolojilerin madencilik endüstrisine hızlı penetrasyonu kapsamında SANY, müşterilerin daha güvenli bir çalışma ortamına sahip olması, verimlilikleri artarken maliyetlerinin azalmasına yardımcı olmak için akıllı ve insansız teknolojilere odaklanarak çözümlerini geliştirmek için çaba göstermeye devam edeceğini açıkladı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina