Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Şantiyelerin yeni Duster’ı yüzünü gösterdi
Şantiyelerin yeni Duster’ı yüzünü gösterdi

Şantiyelerin yeni Duster’ı yüzünü gösterdi

Konfor, tasarım ve güvenlik özellikleriyle Türkiye SUV pazarının önde gelen modelleri arasında yer alan, şantiyelerde ve madenlerde de sıkça görmeye alıştığımız yeni Dacia Duster, beklenen otomatik EDC şanzıman opsiyonuyla birlikte Eylül ayında ülkemizde satışa sunulacak. Yeni Duster gelişmiş sürüş, konfor ve güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Bugüne kadar 1.9 milyonun üzerinde satış adedine ulaşan Duster, 2019 yılından bu yana Avrupa'da perakende SUV satışlarında kendi sınıfının lideri konumunda bulunuyor. Günlük kullanımın yanı sıra outdoor kullanım için de ideal bir yol arkadaşı olan Duster, yeni yüzüyle bu başarısını daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Verimli motorlar ve beklenen EDC şanzıman

Yeni Duster'ın yenilenen motor gamı sürüş keyfini daha düşük karbon emisyonlarıyla mümkün hale getiriyor. Tüketicilerin merakla beklediği otomatik EDC şanzıman ise TCe 150 bg motorla kombine ediliyor. Yenilenen yüzüyle birlikte bir diğer öne çıkan özellik ise LPG deposunun kapasitesi. ECO-G 100 bg seçeneğindeki LPG deposunun kapasitesi yüzde 50 artırılarak 49,8 litreye ulaştı. 6 vitesli EDC otomatik şanzıman, 4x2 çekişli TCe 150 bg benzinli modelde sunuluyor. 4x2 veya 4x4 olarak sunulan dizel motorlu dCi 115 bg modelinde ise 6 vitesli manuel şanzıman yer alıyor. Fabrika çıkışlı benzin ve LPG’li ECO-G 100 bg modelinde de 6 vitesli manuel şanzıman bulunuyor.

Daha fazla güvenlik

Standart olarak sunulan hız sınırlandırma, yeni nesil ESC’nin yanı sıra Yeni Duster'da birçok sürüş destek sistemi (ADAS) sunuluyor. Kör Nokta Uyarı Sistemi, Park Asistanı, Yokuş Kalkış ve 4x4 versiyonlar için Yokuş İniş Destek Sistemi gibi özellikler, bu sistemler arasında yer alıyor. Ayrıca önde bir, yanlarda birer ve arkada da bir adet olmak üzere toplamda 4 adet kameradan oluşan 360 derece kamera sürücünün işini kolaylaştırıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina