Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Ritchie Bros’tan 1 milyar dolarlık stratejik satın alma
Ritchie Bros’tan 1 milyar dolarlık stratejik satın alma

Ritchie Bros’tan 1 milyar dolarlık stratejik satın alma

Küresel varlık yönetimi ve satış şirketi Ritchie Bros, kendisi gibi canlı ve online açık arttırma hizmetleri veren Euro Auctions’u 775 milyon pound (yaklaşık 1,07 milyar dolar) bedel karşılığında bünyesine katıyor.

1998'de kurulan Euro Auctions, 14 ülkede 200'den fazla çalışanı ile Euro Auctions ve Yoder & Frey markaları altında canlı ve online rezervsiz ağır ekipman açık artırmaları düzenliyor. Firma 2020 yılında; Birleşik Krallık, Kuzey İrlanda, Almanya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki dokuz lokasyonunda, 90.000 adede yakın ürünün, 484 milyon pound’dan fazla bir toplam değerle satıldığı 60 açık artırma gerçekleştirdi.

Bu satın alma ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki etkinliğini arttırmayı planlayan Ritchie Bros’un Yönetim Kurulu tarafından onaylanan anlaşmanın, 2022 yılının ilk aylarına kadar tamamlanması planlanıyor. Ritchie Bros., EMEA bölgesinde büyük saygı gören Euro Auctions çalışanlarını ve markasını koruyacak.

2020 yılında toplam 5,4 milyar dolarlık alım satıma aracılık eden Ritchie Bros’un cirosu ise 1,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Hisseleri borsada işlem gören Kanada Vancouver merkezli firmanın günümüzdeki piyasa değeri 5 milyar doları aşıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina