Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - NEW HOLLAND 300 SERİSİ MİNİ YÜKLEYİCİLER
NEW HOLLAND 300 SERİSİ MİNİ YÜKLEYİCİLER

New Holland 300 Serisi mini yükleyicilerle çok daha hızlı ve verimli çalışma imkânı

New Holland, 50 yılı aşkın süredir nokta dönüşlü mini yükleyici üretimi gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 250 bin adetten fazla mini yükleyici üretimi gerçekleştiren firma, bu ürün grubu kapsamında da her geçen gün kendi teknolojisini geliştirmeye ve kendi müşteri profilini yaratmaya devam ediyor.

 

300 Serisi

Kaldırma Geometrisi

Devrilme Yükü

Nominal Taşıma Kapasitesi

Motor

Motor Hacmi

Motor Gücü

Brüt

Motor Torku

L315

Radyal

1.361 kg

680 kg

PERKINS

2,2 L

60 hp

171 Nm

L318

Dikey

1.633 kg

818 kg

PERKINS

2,2 L

60 hp

171 Nm

L325

Dikey

2.268 kg

1.135 kg

FPT

3,2 L

82 hp

305 Nm

L330

Dikey

2.722 kg

1.360 kg

FPT

3,2 L

90 hp

340 Nm

 

2013 yılından itibaren TürkTraktör güvencesi ile Türkiye pazarında varlığını sürdüren New Holland marka nokta dönüşlü mini yükleyiciler tarımsal uygulamalardan inşaata, şehir içi çalışmalardan liman işletmeciliği faaliyetlerine, döküm sektöründen küçük hacimli hafriyat çalışmalarına kadar birçok faaliyet alanında kendine yer buluyor. New Holland’ın patentli Super Boom® yükleyici kol tasarımı, bir önceki seride olduğu gibi 300 Serisi’ni de özellikle yüksek erişim istenen uygulamalarda ön planda tutuyor.

Daha hassas kullanım sunan joystick kumanda kolları

300 serisinin verimli hidrolik sistemi sayesinde hızlı ve güçlü bir performans sağlanıyor. Gelişmiş hidrostatik yürüyüş mekanizması, operatörün makineyi dar alanlarda çok hassas ve sınırlı hızlarla kullanımına imkân tanıyor.

Operatörün her fonksiyonu çok hassas ve kolay bir şekilde kumanda edebilmesi için 300 serisi modellerinin çoğunda (L315 hariç), elektronik joystick kumanda kolları yer alıyor. Joystick kumanda sisteminde; yürüyüş sistemi, hidrolik fonksiyonlar ve yardımcı hidrolik çıkışların tamamı sadece 2 joystick ile yönetilebiliyor ve eğer istenirse operatörün kullanım tarzına göre joysticklerin hassasiyeti ayarlanabiliyor. 2 farklı yürüyüş hız modu bulunan 300 serisinde (L315 hariç) yürüyüş hızı saatte 18 km’ye ulaşabilirken, operatör yürüyüş grubunu ister tek joystick üzerinden isterse iki joystick ile kontrol edebiliyor. Operatör kendi alışmış olduğu kullanım tarzını kabin içerisindeki bir buton ile kolayca seçebiliyor.

Sektörde öncü iki farklı motor

300 Serisi küçük ve orta segment mini yükleyici modellerde 2,2 litrelik Perkins marka motorlar, büyük segment modellerde ise küçük hacimden yüksek motor gücü ve torku üretebilen FPT marka motorlar bulunuyor. Tamamı turbo şarjlı olan bu motorlarla yüksek performansın düşük yakıt tüketim değerleri ile sağlanabildiği belirtiliyor.

Farklı ataşman kullanımlarında yüksek performans

300 Serisi’nin tüm modellerinde standart olarak yardımcı hidrolik çıkışlar yer alıyor. Bu sayede burgu, kırıcı, açılır kapanır kova, balya tutucu gibi farklı ataşmanlar doğrudan makine üzerine bağlanarak kullanılabiliyor. Bu ataşmanların kontrolü, joystick üzerindeki bir oransal elektronik kumanda düğmesi ile sağlanıyor.

Farklı ataşmanlar arasında hızlı geçiş sağlamak üzere 300 Serisi tüm modellerde hızlı mekanik ataşman değiştirme sistemi yer alıyor. Bu sayede operatör sadece iki adet levye hareketi bir ataşman bağlantısını söküp-takabiliyor. New Holland’ın eski serisinde standart olarak bulundurduğu Basınç Altında Bağlantı Sistemi (CUP) yeni seri üzerinde de standart donanım olarak yer alıyor. Bu sistem ile farklı ataşmanları çalıştırmak üzere makine üzerine bağlanan hortum bağlantıları içerisinde kalan basınç, hidrolik sistem üzerindeki bir mekanizma ile kolayca tahliye edilebiliyor.

Serinin en büyün modeli olan L330 üzerinde asfalt tıraşlama, fiber optik kablolama için asfalt testeresi, büyük kar püskürtme gibi yol ekipmanı ataşmanlarının kullanımına imkân veren yüksek debi (high flow) sistemi standart olarak bulunuyor.

Kolay ve keyifli kullanım

300 Serisi’nde yenilenen operatör kabini ile gün boyu konforlu bir şekilde çalışma imkânı sağlanıyor. Operatörün uzun saatler çalıştığı bu alan içerisinde geniş görüş alanı, kolay kullanım arayüzü, geniş iç hacim ve diz mesafesi, yeni joystick tasarımı ve buton yerleşimi kullanım kolaylığını ve keyfini üst seviyeye taşıyor.

300 Serisi’nde bulunan yeni joystickler kolay bir kullanım sağlarken, üzerinde yer alan butonlar parmak mesafesinde rahat bir erişim sunuyor. Kabin içerisinde komple yenilenen buton yerleşiminde operatörün sık kullandığı butonlar daha yakın konumda bulunuyor. Anahtarsız marş butonunun tüm modellerde standart olarak bulunduğu 300 serisinde istenirse hırsızlığa karşı koruma amaçlı 5 haneli bir kod tanımı yapılabiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina