Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - MTG tırnakları ile yüksek aşınma direnci ve yüksek performans
MTG tırnakları ile yüksek aşınma direnci ve yüksek performans

MTG tırnakları ile yüksek aşınma direnci ve yüksek performans

Dünyanın önde gelen tırnak ve kova aşınma parçaları üreticisi MTG, madencilikten inşaata, zorlu şantiyelerin öncelikli tercihleri arasında yer almaya devam ediyor.

Geliştirdiği özel alaşımlı döküm ürünleri, kullanıcıya önemli avantajlar sağlayan patentli tasarımları, farklı ihtiyaçlara çözümler sağlayan geniş ürün hattı ile İspanya merkezli MTG, Türkiye’deki şantiyelerde de öncelikle tercih edilen tırnak markaları arasında yer alıyor. Taş ocaklarından inşaat sahalarına, kömür ocaklarından altyapı projelerine kadar pek çok farklı iş kolunda tercih edilen MTG tırnaklarının, yüksek dayanıklılıktaki özel alaşımı, uzun ömürlü yapısı, performanstan ödün vermeyen özel formu ve aşınma şekli ile şantiyelerdeki verimi ve karlılığı artırdığı vurgulanıyor.

PATENTLİ TASARIM, 65 YILLIK TECRÜBE

İspanya merkezli MTG, geliştirdiği patentli tasarım tırnaklar ve 65 yıllık üretim tecrübesi ile dünyada 60 fazla ülkede 400’ün üzerinde distribütöre sahip bulunuyor. Bu denli yaygın kullanımı, MTG tırnaklarının dünyanın pek çok farklı ülkesinde, pek çok farklı iş kolunda ve birbirinden çok farklı zeminlerde kullanılması anlamına geliyor. Elbette bu da birbirinden çok farklı ihtiyaçlara çözüm geliştirilmesini sağlıyor. MTG mühendisleri yılların tecrübesiyle, gelişen ve değişen müşteri istekleri doğrultusunda sürekli iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yaparak ürün kalitelerini yükseltiyorlar. MTG, 2005 yılından bu yana geliştirdiği patentli balyozsuz kilitleme sistemleri ile tırnak kaybını en aza indirerek operasyonel kırılmaları önlüyor ve maksimum güvenlikli çalışma koşulları sağlıyor.

MTG tırnakları, aşınmaya karşı dayanımlı olması için en yüksek kalitede çelik kullanılarak üretilmektedir. MTG ürünlerini oluşturan hammadde ve ürünlerin tasarımı sayesinde tırnakların, adaptörlerin ve koruyucuların çalışma ömrü uzuyor, ürünlere harcanan toplam maliyet önemli miktarda azalıyor.

MADENCİLİK VE İNŞAAT ÇÖZÜMLERİ BİR ARADA

MTG tarafından madencilik ve inşaat sektörü için geliştirilen ürünlerin, farklı ihtiyaçlara aynı kalite ve güvenilirlikte çözümler sunduğu belirtiliyor. 500 tonluk elektrikli ekskavatörlerden yükleyicilere kadar çok farklı makine türlerine göre geliştirilen MTG tırnakları, gelişmiş mühendislik, malzeme bilimi ve tasarım temelinde üretiliyor. Değişken zorlu zeminlerde, yüksek performans ile çalışan MTG tırnak ve adaptör sistemlerinin aşınma ömürlerinin de uzun olduğu belirtiliyor. Böylece makinelerin maksimum verimlilikte çalışmasına da katkı sağlanıyor.

MTG Starmet serisi ekskavatör ve yükleyici kovalar için maksimum koruma sağlayan, balyozsuz kilitleme sistemine sahip tırnak ve adaptör sistemleridir. İnşaattan madenciliğe, alt yapı projelerinden üst yapıya kadar farklı iş kollarında kullanılan MTG Starmet serisi, sivri uçlu ve geniş uçlu gibi farklı özelliklere sahip geniş ürün seçeneğine sahip bulunuyor.

MTG Promet serisi kovaların bıçak ve yan kanatlarını korumak amacı ile kullanılan balyozsuz kilitleme sistemine sahip koruyucu sistemler olarak geliştirilmiş ürünler.

MTG Plus serisi piyasadaki en yaygın get sistemlerine uyumlu, tırnak ve kova koruyucularından oluşan sistemler olarak tanımlanıyor.

TOPUZLAR HAFRİYAT - Mustafa Topuz

“Yakıtımızı azaltıyor, performansımızı artırıyor”

İstanbul merkezli, köklü geçmişe sahip aile şirketlerinin ikinci nesil yöneticisi Topuzlar Hafriyat Direktörü Mustafa Topuz, Tema İstanbul 2 projesinin oldukça büyük bir proje olduğunun altını çizerek zeminin zorluklarından bahsetti. Geniş bir sahada 7/24 çalışıldığına dikkat çeken Topuz, “Zemin çok sert. Pek çok tırnak denedik, performans verim alamadık. 10-15 günde kırılan, biten tırnaklar oldu. Tırnak sorunları yaşadığımız için arayış içerisine girdik. Bu da bizi MTG’ye yöneltti” diye konuştu.

Filolarına yeni kattıkları Sumitomo ekskavatörleri ile MTG tırnaklarını denediklerini ve çok memnun kaldıklarını kaydeden Mustafa Topuz, tüm makinelerinde MTG tırnaklara geçtiklerini belirterek; “MTG’den çok iyi verim aldık. Bir makine ile başladık ve tüm makinelerimizi MTG’ye çevirdik. Harika sökü kabiliyeti, mukavemeti var. Kırılmaması, sivriliğini yitirmemesi bizi çok memnun etti. Harika sökü yapıyor. En önemlisi yakıt sarfiyatımızı düşürdü. Hem kırılmıyor hem çabuk bitmiyor ve bunun yanı sıra kütleşmiyor, körelmiyor. Hep sivri bitiyor. Bu da bizim yakıtımızı azaltıyor, performansımızı artırıyor” dedi.

Tırnaktan elde etikleri verim ile maliyet kıyaslaması da yapan Mustafa Topuz, “Uzun ömür ve verimli tırnaklar. Bunu da uzun vadeli düşündüğümüzde tırnaklar satın alma maliyetlerini kat ve kat çıkarmış oluyor. Çünkü yakıt tüketiminizi azaltıyor ve artık yakıt çok pahalı” diye konuştu.

HAK HAFRİYAT Naci Aksakal

“MTG tırnaklarıyla işimizi %20 hafiflettik”

40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Hak Hafriyat yöneticilerinden Naci Aksakal, yürütmekte oldukları projenin önemine işaret ederken, Türkiye’nin önde gelen benzer pek çok projesini tamamladıklarının altını çizdi. Tema İstanbul 2 projesinde zorlu bir zemin ile mücadele edildiğini ifade eden Naci Aksakal, çok uzun yıllardır MTG tırnaklarını kullandıklarını kaydetti.

Biz MTG tırnakları ile 2013 yılında tanıştık. Bu tırnağın performansını gördükten sonra bir tane yan sanayi veya alternatif tırnak kullanmadım. Çünkü MTG tırnaklarının avantajları çok fazlaydı” diye konuşan Naci Aksakal, MTG tırnaklarının yakıta etkisinin üzerinde durdu. MTG tırnaklarının diğer merdiven altı pek çok markadan daha pahalı olduğunu kaydeden Naci Aksakal, ancak bu fiyat farkının çok kısa sürede amorti edildiğinin altını çizdi.

Naci Aksakal, “Makine ortalama 1-2 ayda, sadece yakıt tasarrufu ile tırnağın parasını sana iade ediyor. Yan sanayi tırnak kullanmanız halinde, 3-4 takım tırnak harcarken, MTG’den bir takım aşındıramıyorsunuz. Kırılmama özelliği, aşınmama özelliği var. Yani çalışana her zaman güven veriyor. Makinenin yakıt sarfiyatını düşürüyor ve size ciddi faydası oluyor” dedi.

Tırnağın makinenin ömrünü uzattığını, arm ve bom çatlaklarını, konstrüksiyonda oluşabilecek hasarların da önüne geçtiğini ifade eden Naci Aksakal, zamanla aşınıp kütleşen tırnakların dalıcılık özelliğini yitirdiğini ve makinenin ömrünü olumsuz etkilediğini kaydetti. Naci Aksakal, makine parkında bulunan tüm makinelerin tırnak tercihinin MTG olduğunu belirtirken, MTG tırnaklarının yandan pimli olmasının operasyonel açıdan da büyük avantaj sağladığının altını çizdi. Aksakal, “Operatörün tırnak söküp takımı kolay. Kendi pimi var. Bir operatörün 5 tırnağı söküp takması en fazla yarım saat sürüyor. Bu da zamandan tasarruf sağlamanız demek oluyor” diye konuştu.

ÇELİKLER HOLDİNG Sadi İNAL & Mustafa Gürler

Kömür madeninde verimliliği MTG ile artırıyorlar

Orhaneli Termik Santrali maden saha işletmesini yürüten Çelikler Holding’in sahada kullandığı yüksek kapasiteli elektrikli ekskavatörlerde de MTG tırnakları kullanılıyor. Çelikler Holding Orhaneli İşletmesi Makine İkmal Müdürü Sadi İnal, madencilik iş kolunun zorluklarına değinirken, bu zorluklara karşın üretimin verimli gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret etti. Orhaneli’ndeki işletmenin açık saha kömür madeni olduğunu ifade eden Sadi İnal, üretimde en önemli kriterin ton başı maliyetler olduğunun altını çizdi, makinelerin yüksek verimle çalışmasında tırnakların önemine vurgu yaptı.

Sadi İnal, “Makine parkınızın iyi olması yanında bu parkın doğru işletilmesi de önemli. Biz burada bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte yüksek verimle üretim yapmak için çözümler üretiyoruz. MTG tırnakları da bu çözüme ortak olan önemli bir partnerimiz diyebiliriz. Aşınma direnci yüksek, formunu koruyan ve böylece dalıcılığını yitirmeyen, sağlam yapıda ve dayanıklı MTG tırnakları bizim için doğru tercih” diye konuştu.

Çelikler Holding Orhaneli İşletmeleri Makine İkmal Sorumlusu Mustafa Gürler de çok yüksek kapasiteli makinelerle çalıştıklarını, zorlu bir zeminde yüksek verimle üretim yapmak zorunda olduklarını belirterek, doğru ekipman seçimine işaret etti.

Hali hazırda kömür sahasında kullanılan yüksek kapasiteli elektrikli ekskavatörlerin 30 m3’e yakın kovasının yüksek aşınma direnci ve dalıcılık özelliğine sahip olması gerektiğinin altını çizen Mustafa Gürler, “MTG tırnakları yüksek aşınma direnci, formunu koruyan özel tasarımı ile büyük avantaj sağlıyor. Zorlu bir zeminde çalışmaktayız ve bu zeminde üretim durmaksızın devam etmek zorunda. Bu anlamda MTG tırnaklar ile duruş olmaksızın yüksek verimle çalışmak mümkün. Rakiplerine oranla çok daha uzun saatler boyunca dayanım sergiliyor ve üretimin aksamadan devam etmesini sağlıyor” dedi.

ALEVTAŞ MADENCİLİK Alparslan Kayhan

“MTG tırnakları uzun ömürlü ve sağlam”

Tekirdağ Bölgesi’ndeki önemli agrega ocaklarından biri olan, Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında Türkiye’de CSC Belgesi almaya hak kazanan ilk firma olan Alevtaş Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Şantiye Şefi Alparslan Kayhan, oldukça geniş bir maden sahasında faaliyet gösterdiklerini belirterek, mümkün olan ve sürdürülebilir en yüksek verimle üretim yapmanın kendileri için önemli bir kriter olduğunu ifade etti.

Üretimin yüksek verimle yapılmasında ekskavatörlere büyük görev düştüğünü ifade eden Alparslan Kayhan, ekskavatör verimini de tırnakların büyük oranda etkilediğinin altını çizdi. Kayhan, “Hali hazırda kullanmakta olduğumuz tüm makinelerde MTG tırnaklarını tercih ediyoruz. Hem kazı, sökü, hem yükleme açısından MTG tırnaklarının sağladığı avantajlar bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Yatırım maliyeti yüksek gibi görünen MTG tırnakları, esasında uzun dayanım süreleri, yüksek verimli çalışması ve sunduğu kullanım kolaylığı gibi etkenler göz önüne alındığında, “gerçek satın alma maliyeti” dediğimiz kriterler gözetildiğinde çok daha avantajlı hale geliyor” dedi.

Patlatma ile gevşettikleri zeminin esasında zorlu bir saha olduğuna işaret eden Alparslan Kayhan, özellikle yüksek silis miktarının aşınma nedeni olduğunu ve MTG tırnaklarının bu denli zorlu bir sahada yüksek verimle çalıştığını kaydetti. Farklı marka ve modellerde tırnakları da denediklerini söyleyen Alparslan Kayhan, “Ancak maalesef pek çok firma gelip denemeler yapsa da istediğimiz sonucu veremediler. Verimli, uzun ömürlü ve fayda maliyet analizinde avantaj sunamadılar. MTG ise bu açıdan bizlere gerçekten büyük avantajlar sağladı. Hem yakıt maliyetlerimiz hem bakım maliyetlerimiz azaldı, üretime olumlu katkı yapmanın ötesinde sahadaki tüm ekibin güvenle üretime odaklanmasını sağladı” şeklinde konuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina