Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası…HYUNDAI
Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası…HYUNDAI

Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası…HYUNDAI

2020 yılı içerisinde Hasel İş Makinaları bünyesine katılan Hyundai iş makineleri, mermer ocaklarının zorlu çalışma koşullarında verimli çalışma imkânı sağlayan özelliklerine sahip lastikli yükleyici ve paletli ekskavatörleri ile hizmet sağlıyor.

Hyundai’nin yaklaşık 12 yıldır müşterilerine sunmakta olduğu 9 Serisi paletli ekskavatör ve lastikli yükleyicilerin, doğal taş ocaklarında da verimliliği ve dayanıklılığıyla kendini ispat ettiği belirtiliyor. Hyundai’nin dünya çapında bilinen ve yedek parça bulunabilirliği yüksek ekipman üreticileriyle çalışması, düşük işletme maliyetleriyle müşterilerine avantaj sağlıyor.

Yeni dönemde uzatılmış garanti ve bakım anlaşması seçenekleriyle, oluşabilecek arızaların önüne geçmeyi sağlayacak olan Hasel İş Makinaları, ürünün ikinci el değerinin yükselmesi ile Hyundai markasının mermer ve maden sektöründe daha çok tercih edilen bir marka olmasını hedefliyor.

Zorlu şartlara uygun ağır hizmet özellikli yükleyici ve ekskavatörler

Hyundai’nin özellikle 43 ton ve 48 ton sınıfındaki R430LC-9 ve R480LC-9 modelleri madenciler tarafından yoğun olarak tercih ediliyor. Bu ürünler ağır hizmet tipi bom, kol ve orijinal kaya kovası seçeneği ile alıcılara sunuluyor. Ayrıca ataşman değiştirme (quick coupler) ve ripper ataşmanları da mermer ocağı uygulamaları için sağlanıyor. Bu modeller, devrilmeye ve kaya düşmesine karşı korunaklı olan FOG tipi kabin ile sipariş ediliyor.

Hyundai HL780-9M (Marble) serisi ağır hizmet tipi yükleyici, özel mermer kovası ve blok çatalı ile yüksek bir yükleme kapasitesi sağlıyor. Ocaklardaki eğimli arazi koşullarında, ağır mermer bloklarının yükünü çeken ağır hizmet tipi ZF marka ön ve arka akslar, standart olarak aks soğutucu donanımı ile getiriliyor. Makine, yine ZF marka şanzımanı ile yıllardır sorunsuz olarak çalışıyor. Michelin marka L3 radyal lastikler ile daha uzun çalışma ömrü sağlıyor.

Hidrolik olarak kilitlenebilen ön aks grubu ile patinajı engelleyen sistem ile zorlu zemin koşullarına daha verimli bir performans elde ediliyor. Değişken debili pistonlu tip pompa ve ana kontrol valfi ile yeni yüke duyarlı hidrolik sistemi, makinanın verimini arttırırken, enerji kaybını minimuma indiriyor. Değişken çalışma modları ile daha fazla verimlilik, operatöre daha fazla konfor ve aynı zamanda yakıt verimliliği sağlanıyor.

Mermer uygulamalarında Hyundai HL780-9M’nin ortalama 22 ila 25 litre arasında yakıt tükettiği, daha az elektronik aksam ile arıza yapma olasılığının azaldığı ve daha uzun süre işte kaldığı vurgulanıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina