Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Marble İzmir Fuarını 145 ülkeden 78 bin kişi ziyaret etti
Marble İzmir Fuarını 145 ülkeden 78 bin kişi ziyaret etti

Marble İzmir Fuarını 145 ülkeden 78 bin kişi ziyaret etti

Dünyanın sayılı doğal taş fuarları arasında gösterilen MARBLE İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, sektörün dünya pazarını 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında fuarizmir’de ağırladı. 2021 yılında yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat yapan sektörün en önemli tedarikçileri arasında yer alan iş makinesi firmaları da fuara geniş bir katılım gösterdi.

150 bin metrekare sergi alanında doğal taş, işlenmiş ve yarı işlenmiş taş, mermer makinaları, iş makinaları ve sarf malzemeler gibi ürün gruplarının sergilendiği fuar; 1.015 katılımcıyı 145 ülkeden 78.096 ziyaretçi ile buluşturdu. Satışların başlamadan yapıldığı, sergilenen tüm ürünlerin satıldığı ve yeni siparişlerin alındığı belirtilen fuarın, dört gün boyunca sektöre milyonlarca dolar değerinde ticaret hacmi sağladığı ifade ediliyor. Sektör, 26-29 Nisan 2023’te düzenlenecek 28. Marble İzmir’i sabırsızlıkla beklemeye başladı.

Milyonlarca dolar değerinde satış yapıldı

650 farklı renk ve dokuda doğal taş çeşidine sahip Türkiye’nin tüm ocaklarından çıkartılan taşlar, bloktan işlenmiş ürüne kadar her haliyle fuar kapsamında dünyaya tanıtıldı. Tonu 80 dolarla 3.000 dolar arası değişen 1.138 blok taşın tamamı satılırken; ulusal ve uluslararası katılımcılar sergilemiş oldukları ürünlerle 2022 yılı siparişlerini tamamladı. Fuar, doğal taşın yanı sıra son teknoloji ürünlerin sergilendiği makina alanıyla dikkat çekti. 500’e yakın makinanın sergilendiği ürünler, 5 bin dolardan 500 bin dolara kadar değişen fiyat aralığında alıcı buldu.

İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “27. Marble İzmir ziyaretçiyle doldu taştı. Katılımcılarımıza güzel bir ticaret mecrası yarattık. Fuarımızın en önemli özelliği uluslararası alanda dev ve ismi olan bir fuar olması. İhracatçı birliklerimizle beraber çok başarılı bir alım heyeti programı gerçekleştirdik. Aynı özveri ve irade ile 28. Marble için çalışmalarımızı başlattık. Marble Fuarı İzmir’e çok yakışıyor” şeklinde konuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina