Linde MH, yeni yarı otonom sipariş toplayıcılarını tanıttı |
|
Linde MH, yeni yarı otonom sipariş toplayıcılarını tanıttı
E-ticaretin hızla yaygınlaştığı günümüz rekabet koşullarında, müşterilerinin taleplerine en hızlı şekilde yanıt verebilen şirketler ön plana çıkıyor.
Bu kapsamda müşteri ihtiyaçlarını önceden görerek aksiyon alan Linde MH, sipariş toplama süresini kısaltan ürünlerle pazardaki etkinliğini arttırıyor. 2020 yılında Avrupa’da satılan sipariş toplayıcılardaki pazar payını bir önceki yıla oranla %5,5 arttıran Linde MH’nin pazardan aldığı payın %21’e kadar yükseldiği belirtiliyor.
Sipariş toplama süresi %20’ye varan oranda kısalıyor
Ürünün raftan alınıp depo içindeki dağıtım alanına götürülmesi işlemi sipariş toplama olarak adlandırılıyor. Sipariş toplama ise kendi içerisinde birkaç adımdan oluşuyor. “Durma ve toplama” ayrıca “toplama arasındaki seyahat” işlemlerinin her ikisinde de hız son derece önem taşıyor.
Linde MH, yeni N20 SA ve N20 C SA model yarı otonom sipariş toplayıcıları, operatörün ekipmana inme binme sürelerini azalttığı için sipariş toplama süresini %20’ye varan oranda kısaltıyor.
Operatör ekipmanla uzaktan bağlantı kurabiliyor
Standart N20 modeline ek olarak N20 SA ve N20 C SA modellerinde, ekipmanla birlikte bir adet uzaktan kumanda, ekipman üzerinde yer alan bilgilendirme ışıkları, kumandayla haberleşebilmesi ve ekipmanın konumunun belirlenmesi amacıyla dört adet anten ve güvenlik sensörü sunuluyor. Kumanda ve sensörler sayesinde operatör ekipmanla uzaktan bağlantı kurabiliyor.
Güvenlik standartlarından taviz vermeyen Linde MH, N20 SA ve N20 C SA modellerinde de buna yönelik bazı özellikleri standart olarak sunuyor. Ekipmanın güvenliği üç adet acil durum butonunun yanı sıra sensörlerle sağlanıyor. Sensörler ekipmanın yoluna çıkan nesneleri belirliyor. Akabinde önce tam otonom ekipmanlarda olduğu gibi ekipman yavaşlıyor, daha sonra engelin yakınlaşmasıyla birlikte tamamen duruyor.
Ekipman üzerinde yine güvenliğe yönelik olarak sesli ve görsel uyarılar yer alıyor. Sesli uyarı, yarı otonom moda geçildiği zaman çevredekileri ve operatörü uyarıyor.
Buna ek olarak, ekipman toplama yapılan rafın sonuna geldiğinde otomatik olarak duruyor ve operatörün manuel seçim yapmasıyla birlikte tekrar harekete geçiyor.