Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - KÜRESEL PAZARLARDA GÜÇLENEN XCMG, SEKTÖRÜN GELECEĞİNE YÖN VERİYOR
KÜRESEL PAZARLARDA GÜÇLENEN XCMG, SEKTÖRÜN GELECEĞİNE YÖN VERİYOR

KÜRESEL PAZARLARDA GÜÇLENEN XCMG, SEKTÖRÜN GELECEĞİNE YÖN VERİYOR

Dünyanın en büyük inşaat ekipmanları üreticilerinden Çin merkezli XCMG, ilk Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) raporunu yayınladı. Şirketin elektrifikasyon ve akıllı üretimdeki başarılarının vurgulandığını raporda, yeşil rekabet üstünlüğünün güçlendirilerek sektörün sürdürülebilirliğe geçişine öncülük edildiği vurgulandı.

Rapora göre XCMG, çoğunluğu sürdürülebilir çözümlere odaklanan araştırma ve geliştirme çalışmaları için yaklaşık 694 milyon ABD doları yatırım yaptı.

XCMG, 2023'te enerji maliyetlerini düşürürken 2020'ye kıyasla karbon emisyon yoğunluğunda yaklaşık %15'lik bir azalma elde etti. Şirket, yıl için toplam sera gazı emisyonunu önceki yıla kıyasla %7 azaltarak yaklaşık 391 bin tona indirdi.

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından 2023 Akıllı Üretim Gösteri Fabrikaları arasında gösterilen firma 2023'te 1.672 yeni patent aldı, 40 yeni standart belirledi ve 1.229 yazılım telif hakkı aldı.

Çin dışındaki satışlarda rekor artış

XCMG’nin 2023 yılındaki küresel geliri, 2022’ye kıyasla yüzde 6 azalarak 12,83 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bununla birlikte firma, Çin dışındaki uluslararası gelirini 2022’ye kıyasla yüzde 33 artırarak 5,14 milyar dolara taşımayı başardı. Toplam gelirinin yaklaşık %40’ını oluşturan bu oran, firma için bugüne kadarki en yüksek oran olarak kayıtlara geçti.

XCMG, elektrikle çalışan ekipmanlar gibi yeni enerjiye yönelik ürünlerden elde edilen gelirlerinin iki yıldır üst üste iki katına çıktığını ve halihazırda şirketin toplam gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturduğunu açıkladı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina