Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Komatsu’nun yeni tırnak sistemi KPRIME Türkiye’de
Komatsu’nun yeni tırnak sistemi KPRIME Türkiye’de

Komatsu’nun yeni tırnak sistemi KPRIME Türkiye’de

Dünyanın önde gelen iş ve maden makinaları üreticisi Komatsu’nun 100 yıllık saha ve üretim deneyimleri ile geliştirdiği KPRIME Tırnak Sistemi, Türkiye’de satışa sunuldu.

Ekskavatör ve lastikli yükleyicilerde kullanılan KPRIME Tırnak Sisteminin güvenlik, dayanıklılık ve verimlilik konusunda alışılagelmiş tırnak sistemlerinden ayrıldığı; inşaat, madencilik ve kamu hizmetleri gibi uygulamalarda düşük yakıt tüketimi ve uzun ömürlü dayanımı ile verimlilik sunduğu belirtiliyor.

Tasarımı ile malzemeye çok kolay giriş yapabilen KPRIME tırnaklar, aynı zamanda bu tasarım sayesinde aşındıkça keskinliğini koruyor. Bu sayede malzemeye kolaylıkla girebilen tırnaklar iş makinasının zorlanmadan çalışmasını sağlayarak düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Birbirine tam entegre sistem sayesinde tırnak, kapak ve adaptör arasına malzeme girişini tam anlamıyla engelleyerek aşınmayı en aza indiriyor. Tırnak, pim, kapak gibi tüm bileşenlerde kullanılan, rakiplerine göre %10 ila %15 oranında daha da güçlendirilmiş, yüksek mukavemetli malzemeler tırnakların kullanım ömrünü uzatarak verimlilik ve ekonomi sağlıyor. Aynı zamanda simetrik tasarımı tırnakların çift taraflı kullanımına imkan sağlayarak kullanım ömrünü uzatıyor.

Kırılmaları %10 oranında azaltan tasarım sahip KPRIME tırnak sistemi, yeni pim yapısı ile uzun süreli kullanımlarda pimin açılmasını önleyen bir pim yapısına sahip. Adaptörlerin aşınmayı önleyen tasarımı ve %10 ila %15 arasında kullanılabilirliği artırılmış aşınma parçaları ile tasarlandı. Ayrıca yeni tırnak ve aşınma kapağı, malzeme akışını adaptörden uzak tutacak şekilde tasarlanarak tırnağın tamamında aşınma azaltıldı ve kullanım ömrü uzatıldı.

KPRIME tırnak sistemi hissedilebilir kilitleme sistemi ile üstün güvenlik sunarken, geliştirilmiş pim tasarımı düşük torklu kilitleme sunarak hem kolay değişim hem de dayanıklılık sağlıyor. Aynı zamanda KPRIME tırnak sisteminde tüm parçalarda ağırlık bilgisi yer alıyor. Kilit kapandığında tık sesi ile kullanıcıyı uyaran sistemde ayrıca pimin başındaki aşınma göstergesi, ömrünü tamamlamış pimin kolayca fark edilmesini sağlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina