Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Komatsu’dan tam elektrikli ve uzaktan kumandalı mini ekskavatör
Komatsu’dan tam elektrikli ve uzaktan kumandalı mini ekskavatör

Komatsu’dan tam elektrikli ve uzaktan kumandalı mini ekskavatör

Çevreye zararsız ve enerji verimliliği daha yüksek teknolojilere olan yatırımlarına hız veren Komatsu, hidrolik sistemi olmayan, tam elektrikli ve uzaktan kumandalı yeni nesil konsept mini ekskavatörünü tanıttı.

Komatsu’nun elektrikli forklift ve mini ekskavatör alanındaki tecrübeleri üzerine geliştirilen 3 tonluk bu konsept mini ekskavatör, lityum-iyon akü ve elektrikli silindirler gibi yeni teknolojilere sahip bulunuyor.

Son derece çevre dostu olan bu makine; egzoz gazı, gürültü ve ısı kirliliği yaratmıyor. Geliştirilmiş enerji verimliliğinin yanı sıra herhangi bir hidrolik bileşeni olmadığı için bakım ihtiyacı gerektirmiyor.

Elektrikli ve uzaktan kumandalı olması, doğal afetlerden sonraki kurtarma çalışmaları veya bina içi yıkım gibi dar ve tehlikeli çalışma alanlarında operatörlerin stresini azaltıyor, güvenli ve hassas şekilde çalışmalarına olanak sağlıyor.

0,09 metreküp kovaya sahip olan makineye, 31,5 kWh kapasiteli lityum-iyon akü güç sağlıyor. 4,75 metre uzunluğundaki makine, yaklaşık 2 metre çapındaki bir alanda dönüş yapabiliyor.

Komatsu 2020 yılında, PC30E-5 model elektrikli mini ekskavatörünü Japonya pazarına sunmuştu. Hidrolik tahrikli olan bu makinenin lityum-iyon aküyle geliştirilen bir versiyonunun 2022’de Avrupa pazarına sunulması bekleniyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina