Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Komatsu’dan mermer ocakları için güçlü ikili
Komatsu’dan mermer ocakları için güçlü ikili

Komatsu’dan mermer ocakları için güçlü ikili:

PC500LC-10 paletli ekskavatör & WA500-6 SM lastikli yükleyici

Üstün Japon mühendisliği ve üretim kalitesinin ışığında, dünyanın önde gelen iş makinesi üreticileri arasında yer alan Komatsu, makinelerin güç ve dayanıklılıklarının sonuna kadar zorlandığı, oldukça zorlu şartların hâkim olduğu mermer ocaklarında da verimliliği, dayanıklılığı ve gücü ile ön plana çıkıyor.

Komatsu’nun mermer ocaklarının bu zorlu koşulları özelinde yaptığı Ar-Ge çalışmaları neticesinde geliştirdiği 50 ton sınıfındaki hidrolik ekskavatörü PC500LC-10 ve lastikli yükleyicisi WA500-6-SM modelleri, yüksek koparma ve kaldırma kuvvetleri, sağlamlıkları ve düşük yakıt tüketimleri ile mermer ocaklarının gözde iş makineleri arasında yer alıyor. Bu makinelerin uzun bakım aralıkları sahadaki iş kayıplarını önlerken, işletme maliyetlerini de aşağı çekiyor.

Taşın Uzmanı “WA500-6-SM”

Komatsu, yükseltilmiş taşıma kapasitesi, düşük yakıt tüketimi ve mükemmel stabilitesi ile “Stone Master” yani “Taşın Uzmanı” unvanına sahip WA500-6-SM lastikli yükleyicisini Türkiye’deki mermer ve taş ocakları için özel olarak geliştirdi.

WA500-6-SM yüksek motor gücü ve yüksek kaldırma kapasitesiyle mermer ocaklarında öne çıkıyor. Standart modele göre mermer sektörü için özel olarak tasarlanan bomu sayesinde WA500-6-SM mermer şantiyelerinde kesilmiş 30 tonluk mermer bloklarını kolaylıkla kamyona yükleyebiliyor. Komatsu motora sahip WA500-6-SM, güçten ve üretkenlikten taviz vermeden düşük yakıt tüketimi ile çalışıyor.

Gürültü seviyesi düşük ve yüksek torklu motor, düşük devirlerde maksimum verim sağlayan yüksek kapasiteli tork konvertörü sayesinde %20'ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca %15 arttırılmış mermer blok taş kaldırma kapasitesi ile yüksek üretkenlik sunuyor.

Sınıfındaki en geniş iz genişliğine ve 40° bel kırma açısına sahip olan WA500-6-SM lastikli yükleyici; yürüyüş hızı, motor devri ve gaz pedalı açısını dikkate alan akıllı şanzıman sistemi, soğutma sistemli aks ve diferansiyele sahip bulunuyor. Elektronik kontrollü ergonomik joystickler ve kumanda sistemi, operatöre yüksek hassasiyetle yükleme olanağı tanırken, düşük ses seviyeli, toz geçirmez ROPS/FOPS kabin, geniş, direksiz ve düz camlarının sunduğu görüş açısı ile güvenliği ve kontrol kabiliyetini bir arada sunuyor.

Mermere Meydan Okuyan PC500LC-10

Komatsu’nun 2020 yılında tanıtılan ve 52 ton azami çalışma ağırlığındaki ağır hı̇zmet tı̇pı̇ yeni hı̇drolı̇k ekskavatörü PC500LC-10, Komatsu motoru ile sahada yüksek koparma performansı ve düşük yakıt tüketimi sağlarken, kabin tasarımı ve teknolojik donanımlarıyla operatöre konforlu ve güvenli bir çalışma ortamı sunuyor.

Tüm komponentleri Komatsu mühendisliği ile geliştirilen PC500LC bu sayede uyum içinde çalışarak %20 daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor ve minimum arıza prensibi ile çalışıyor. Bom ve armı zorlu şartlara uygun olarak güçlendirilmiş PC500LC, 3,5m³ kapasiteli ağır hizmet kovası ve 4,0m³ genel kullanım kovası sayesinde sınıfındaki diğer ekskavatörlere göre daha fazla üretim yapabiliyor.

Müşterilerinin çözüm ortağı olma anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren Temsa İş Makinaları’nın her şey dahil hizmet modeli Kompetan avantajlarına sahip Komatsu PC500LC hidrolik ekskavatör, 6.000 saat ücretsiz periyodik bakım, 3 yıl veya 6.000 saat uzatılmış komponent garantisi, ücretsiz periyodik yağ analizi ve makine sağlık raporu, ücretsiz operatör eğitimi, ücretsiz VIP Destek Hattı ve tüm bunlarla beraber en yüksek 2. el değeri gibi fırsatları da müşterilere sunuyor.

Sahaların kesintisiz gücü

Komatsu Temsa İş Makinaları, satış sürecinde olduğu gibi satış sonrasında da müşterilerinin yanında. Sektörde sağlamlık ve ağır hizmet denildiğinde bomundan şasesine, yürüyüş takımlarına kadar uzun ömürlülüğü ile haklı bir üne sahip olan Komatsu iş makinelerinin, tüm komponentlerinin ve motorunun Komatsu tarafından üretilmesinin sağladığı mükemmel uyum sayesinde sahada minimum arıza riski ile çalıştığı vurgulanıyor.

Üstün ürün özelliklerini satış sonrası hizmetleri ve akıllı teknolojileri ile birleştiren Komatsu iş makineleri, mermer sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma tarafından tercih ediliyor. Geniş bayi ağı ve mobil servis ekipleri ile satış sonrasında makinelerine hızlı müdahale sağlayan Komatsu, aynı zamanda KOMTRAX uydu takip sistemi, güçlü tedarik zinciri sayesinde sunduğu yedek parça tedariki gibi avantajları ile de makinelerin işte kalma sürelerini maksimuma çıkarıyor. Yüksek marka ve ikinci el değeri de Komatsu’nun mermer ocaklarında tercih edilmesinde diğer önemli bir etken olarak gösteriliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina