Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - KOMATSU, 2020 YILINDA SATIŞTA VE HİZMETTE ÇITAYI YÜKSELTTİ
KOMATSU, 2020 YILINDA SATIŞTA VE HİZMETTE ÇITAYI YÜKSELTTİ

 

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka:

 

“Sadece satış değil, aynı zamanda bir hizmet firmasıyız. Müşterilerimizin uzun soluklu çözüm ortağıyız”

İş ve maden makinaları üretiminde dünyanın lider markalarından Komatsu, 2020 yılının ilk dokuz ayında hizmet odaklı yaklaşımıyla müşterileri için çözümler sunmayı sürdürüyor. Dönemi, bütçe rakamları üzerinde bir performansla kapatan firma, Türkiye’de satışa sunduğu yeni ürün ve hizmet modelleriyle yılın son çeyreğine büyüme hedefiyle giriyor.

İlk 9 ayda %11 pazar payına ulaşıldı

Müşterilerinin çözüm ortağı olma anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren Temsa İş Makinaları, 1983 yılından beri distribütörlüğünü yürüttüğü Komatsu markasının 2020 yılı ilk 9 aylık performansını değerlendirdi. Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka konuyla ilgili şunları söyledi: “Temsa İş Makinaları olarak Komatsu ile Türkiye'nin kendi alanında en uzun soluklu distribütörlük iş birliğini yürütüyoruz. 37 başarılı seneyi geride bırakırken, içinde bulunduğumuz yılda bütçe rakamları üzerinde bir satış adediyle ilerliyoruz. 2020 yılının ilk 9 ayını %11’lik pazar payı ile tamamladık.

Ürün gamı zenginleşiyor

Komatsu, yılın ilk 9 ayında müşteri odaklı yaklaşımıyla çözümler sunmayı sürdürdü ve satış adetlerini yukarı yönde revize etti. Ürün yelpazesini de müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçlarına göre geliştiren Komatsu, yüksek üretkenlik ve düşük yakıt tüketimiyle öne çıkan paletli ekskavatör modelleri PC300 ve ona göre daha ağır yükleri koparma ve taşıma kabiliyeti olan PC350’nin satışına yeniden başladı.

Platinum Used ile ikinci elde güvence

Temsa İş Makinaları, hizmet odaklı yaklaşımının bir yansıması olarak garantili 2. el hizmetinde Platinum Used markasını devreye aldı. Çalışmaya başladığı ilk günden itibaren tüm bakım, onarım ve kontrolleri Temsa İş Makinaları Yetkili Servisleri tarafından yapılmış Komatsu iş makinaları, uzman ekipler tarafından yapılan detaylı ekspertiz sonrasında, tüm kontrolleri başarı ile geçerse Platinum Used sertifikası almaya hak kazanıyor. Bu sertifikayı taşıyan araçlara, Temsa İş Makinaları uzatılmış garanti, satışta noter ve ruhsat işlemlerinin yürütülmesi, ödeme için finansal çözüm gibi avantajlar sağlıyor.

Müşteri Destek Merkezi yapılanması oluşturuldu

Komatsu’nun 2020 yılında devreye aldığı en önemli yeniliklerden biri de olası arıza durumunda yerinde müdahale edebilecek mobil servis ekiplerinin kurulması oldu. Komatsu ayrıca 2020 yılında tüm satış sonrası talepleri tek bir noktadan ve planlı şekilde yönetebilmek için Temsa İş Makinaları genel merkezinde Müşteri Destek Merkezi yapılanmasını oluşturdu.

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka, Komatsu’nun zenginleşen ürün gamının yanı sıra hizmet odaklı yaklaşımlarının da önemini vurgulayarak, “Temsa İş Makinaları olarak, kurulduğumuz günden beri, temsilcisi olduğumuz dünyanın önde gelen markalarıyla müşterilerimizin ihtiyaçlarını maksimum düzeyde karşılıyoruz. Onların ihtiyaçlarını anlıyor, işlerini destekliyoruz. Veriye dayalı analiz ile çözüm geliştirerek, ülkenin dört bir yanındaki müşterilerimize ve projelerine değer katıyoruz. Bu anlamda sadece bir satış firması değil, aynı zamanda bir hizmet firmasıyız. Müşterilerimizin uzun soluklu çözüm ortağıyız. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun, doğru çözümü bulmak için daima onların yanındayız” ifadelerini kullandı.

Temsa İş Makinaları, endüstriyel ürünler pazarında da büyümesini sürdürdü

Hizmet odaklı yaklaşımıyla müşterilerinin çözüm ortağı olan Temsa İş Makinaları, endüstriyel ürünlerde hizmet sunduğu Crown Depo Çözümleri ve Komatsu forklift markalarıyla 2020 yılının ilk 9 ayında büyümesini sürdürdü.

Crown Depo Çözümleri, her ihtiyaca yönelik zengin ürün gamı, farklı tasarımı ve dayanıklılığının yanı sıra verimliliği, fonksiyonelliği ve inovatif çözümleriyle akülü forklift satış adetlerini %94 artırdı. Crown, pandeminin olumsuz etkilerine rağmen depo ekipmanları pazarında ise payını %50 oranında arttırmayı başardı.

Uzun yıllar sağlamlığını koruyan, dayanıklılığı ve gücüyle dizel forklift pazarının lider markalarından biri olan Komatsu forklift ise satış adetlerini %27 artırarak büyümesini sürdürdü.

Endüstriyel pazarda pandeminin etkilerine rağmen müşterilerinin yanında olarak büyüme sağlamalarından duydukları memnuniyeti dile getiren Eşref Zeka, şunları söyledi: “Crown ile uzun vadeli hedefimiz tedarik zinciri ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin öncelikli tercihi olmak. Orta vadeli hedefimizin ise iki basamaklı pazar payına ulaşmak olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu hedefe ilerlerken sadece forklift veya depo ekipmanı tedarik eden değil, aynı zamanda depolama konusunda iş ortaklarına çözüm sunan ve danışmanlık hizmeti veren bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Komatsu forklift özellikle dizel ürün grubunda kullanıcıların aklına gelen ilk markalardan biri. Burada bizim için önemli olan müşterilerimizin işine değer katmaya devam ederek onların ilk tercihi olmaktır.

Müşterilerin ihtiyacına uygun çözümler

Tedarik zincirinin yoğunluğunun arttığı bu dönemde müşterilerinin ekipman ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilmeleri için Crown Depo Çözümleri ile akülü forklift, akülü transpalet ve istifleyicilerine yönelik yıl boyunca avantajlı fiyatlarla farklı kampanyalar uygulayan Temsa İş Makinaları, mart ayında Crown Depo Çözümleri ile Altın, Gümüş ve Bronz olmak üzere 3 farklı avantajlı bakım paketiyle müşterilerin satış sonrası ihtiyaçlarına uygun çözümler sundu.

Komatsu forklift tarafında da müşterilerine destek olmaya devam eden Temsa İş Makinaları, dayanıklılığı ve performansıyla yükleme alanlarının dinamosu Komatsu FD30T-17 dizel forkliftleri için fiyat ve ödeme kolaylığı sunduğu 3 opsiyonlu bir kampanya başlattı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina