Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Koçan Orman Ürünleri Liebherr yükleyicilerle kapasitesini 10 kat arttırdı
Koçan Orman Ürünleri Liebherr yükleyicilerle kapasitesini 10 kat arttırdı

Koçan Orman Ürünleri Liebherr yükleyicilerle kapasitesini 10 kat arttırdı

Üç kuşaktır ham orman ürünlerini işleyerek başta inşaat uygulamaları olmak üzere, kullanılabilir malzemeye dönüştüren Koçan Orman Ürünleri, Ordu’nun Fatsa ilçesinde, 2 bini kapalı olmak üzere toplam 8 bin metrekarelik tesisinde faaliyetlerini sürdürüyor. Tesiste günde ortalama 120 metreküp malzeme elleçleyen 2 adet Liebherr 514 lastikli yükleyici işletmeye verimlilik katıyor.

Dede mesleği olan bu işi, ağacın el hızarları kullanılarak işlendiği günlerden, her şeyin otomasyon sistemlerle işlendiği günümüze kadar hep bir aile şirketi olarak sürdürdüklerini belirten Koçan Orman Ürünleri Müdürü Zekeriya Koçan,

Son dönemde yoğun olarak müteahhitlere mal veriyoruz. Mesela yakın zamanda Elazığ’da devam eden TOKİ inşaatının çatısında kullanılmak üzere 600 metreküplük bir teslimat gerçekleştirdik. Aynı şekilde özellikle Karadeniz bölgesinde devam eden birçok inşaat projesinin kerestesini biz karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. Üstyapı projelerinin yanı sıra altyapı inşaat firmalarından da özel talepler aldıklarının altını çizen Koçan, “Mesela tünel projelerinde toprak kaymasını engellemek için özel ölçülerde sipariş alıyoruz. Kısacası müşterilerimizin talepleri neyse onu üretip nakliyesini de üstlenerek teslim ediyoruz” dedi.

Günlük 300 metreküp malzeme hareketi

Liebherr teknolojisi ile 2010 yılında tanıştıklarını belirten Zekeriya Koçan, günümüzde gelişen teknolojinin birçok süreci makinelere devrettiğini belirterek, “14 personelle günde 10 metre küp mal keserken, şu anda 20 personelle günde 120 metre küp mal kesiyoruz. Liebherr’ler sayesinde üretim gücümüz 10 katı arttı” dedi.

Liebherr’lerin rutin bir günde yaklaşık olarak 300 metreküp malzemeyi taşıdığını söyleyen Zekeriya Koçan, bir günü şöyle özetledi; “Bir günde ortalama 100 metreküp ham malzeme geliyor. Liebherr 514’ler önce bu malzemeyi indirip istifliyor. Sonrasında bu malzemenin işlenmesi için tesise naklediyor. Bu arada daha önceden işlenen malzemeleri de tesisten alıp kamyonlara yüklüyor. Ve bu işleri çok seri şekilde yapıyor. Tüm bu süreçte ortalama 300 metreküplük malzemeyi taşımış oluyor. Bu açıdan baktığımızda Liebherr’ler olmasa işimiz çok zor olurdu.

Makinelerin günde ortalama 16 saat aktif olarak çalıştığını belirten Koçan, “Genellikle çift makine olarak çalışıyoruz ancak çevrede makine ihtiyacı olan çok sayıda işletme var. Sık sık onlara yardım etmesi için gönderiyoruz. Yakın zamanda yeni bir Liebherr 514 yatırımı daha yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Liebherr’i severek kullanıyoruz”

Uzun yıllardır Liebherr ile çalıştıklarını ve servis konusunda sorun yaşamadıklarının altını çizen Koçan, makinenin kolay kolay arızaya düşmediğini, oluşan sorunlarda da servisin müdahale ettiğini belirtti.

Zaten biz artık Liebherr’i ticari bir kurum olarak değil, aile dostu olarak görüyoruz” diyen Koçan, sözlerini şöyle tamamladı: “Babam tesiste halen makineyi kullanmaya devam ediyor. Bunu sadece işin devam etmesi için değil, sevdiği için de yapıyor. Biz Liebherr markasını gerçekten severek kullanıyoruz.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina