Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - John Deere ve Hitachi ortak girişimi sona eriyor
John Deere ve Hitachi ortak girişimi sona eriyor

John Deere ve Hitachi ortak girişimi sona eriyor

John Deere ve Hitachi Construction Machinery firmaları, Deere-Hitachi Ortak Girişimi bünyesinde devam eden üretim ve pazarlama faaliyetlerini sona erdirmek üzere anlaştı.

John Deere ve Hitachi, John Deere'in Amerika'da Deere markalı ekskavatör serisini üretmeye, satmaya ve destekleye devam etmesini sağlayacak yeni bir lisans ve tedarik anlaşması yapacaklar.

Gerekli yasal onayların alınması ve prosedürlerin tamamlanmasının ardından 28 Şubat 2022'de yürürlüğe girecek anlaşma kapsamında:

• John Deere, ABD, Brezilya ve Kanada’da bulunan Deere-Hitachi ortak girişimi bünyesindeki fabrikaları satın alacak.

• John Deere, şu anda üç Deere-Hitachi fabrikasında üretilen Deere markalı inşaat ve ormancılık ekskavatörlerini üretmeye devam edecek. Bu fabrikalarda Hitachi markalı ekskavatörlerin üretimi durdurulacak. John Deere, Hitachi ile yaptığı tedarik anlaşması kapsamında eksiksiz bir ekskavatör ürün hattı sunmaya devam edecek.

• John Deere'in Amerika'daki Hitachi markalı inşaat ekskavatörleri ve madencilik ekipmanlarına yönelik pazarlama faaliyetleri sona erecek. Hitachi, bu ürünlerin dağıtımını ve desteğini üstlenecek.

John Deere İnşaat ve Orman Bölümü ve Güç Sistemleri Başkanı John Stone, John Deere ve Hitachi’nin Amerika Kıtası'nda uzun yıllar boyunca başarılı bir ortaklığa imza attıklarını belirterek, "Deere tarafından tasarlanmış ekskavatörlerde yeni bir sayfa açarken, mevcut ve gelecekteki müşterilerimize desteğimizi sürdürmeye kararlıyız. John Deere gelecekte de kalite ve üretkenlik mirasımızı geliştirecek ve müşterilerimizin yarının dünyasını şekillendirebilmeleri için daha akıllı, daha güvenli ve daha sürdürülebilir inşaat için temel ihtiyaca cevap veren endüstri lideri teknoloji ve makinelerin gelişimini hızlandıracak" ifadelerini kullandı.

John Deere ve Hitachi’nin ortak geçmişi, 1960'ların başındaki bir tedarik iş birliğiyle başladı. Firmalar, 1988’de Deere-Hitachi imalat ortak girişimini kurarak ABD'de ekskavatör üretimine başladılar. 1998 yılında, Kanada’da kurulan fabrikada ormancılık sektörüne yönelik makinelerin üretimini ile iş birliğinin kapsamı genişledi. 2001'de John Deere ve Hitachi, Amerika'daki pazarlama ve dağıtım faaliyetlerini birleştirdi. 2011 yılında Brezilya fabrikasının eklenmesiyle ekskavatör üretimi genişletildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina