Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - İş makinesi satışları hız kesmeden devam ediyor
İş makinesi satışları hız kesmeden devam ediyor

İş makinesi satışları hız kesmeden devam ediyor

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de medeniyetin ve ekonominin temellerini açan, altyapısını hazırlayan iş makinelerine olan talep hız kesmeden devam ediyor.

İş makineleri sektörünün ülkemizdeki çatı kuruluşu Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre eylül ayında Türkiye’de 1.015 adet yeni iş makinesi satıldı. Böylece yılın ilk 9 ayı genelindeki satışların toplamı 7.292 adede ulaştı.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, makinelerin kategorisine yönelik detaylara da yer verildi. Buna göre yılın ilk 9 ayında gerçekleşen 7.292 adetlik satışın 6.175 adedini makineler, 964 adedini mini makineler, 137 adedini ataşmanlar ve 16 adedini diğer ürünler oluşturdu.

Görüştüğümüz sektör yetkilileri, kredi kuruluşlarının özellikle uzun vadeli finansmanda isteksiz olmasına rağmen satışların peşin olarak devam ettiğini ifade ettiler. Arz talep dengesinin yeniden sağlanmaya başladığı sektörde mermer ocaklarına yönelik satışların hız kestiği gözleniyor. Bunda, sektörün başlıca ihracat pazarı olan Çin ekonomisindeki yavaşlama etkili oluyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina