Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - İş Leasing ekonomiyi desteklemeye devam ediyor
İş Leasing ekonomiyi desteklemeye devam ediyor

İş Leasing ekonomiyi desteklemeye devam ediyor

Sağladığı kaynaklar ve yaygın hizmet ağı ile tüm Türkiye ekonomisine olduğu gibi iş ve inşaat makineleri sektörüne de katkıda bulunmaya devam eden İş Leasing, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ve sürdürülebilir büyüme stratejisi çerçevesinde elde ettiği 2022 yılı ilk yarı mali sonuçlarını açıkladı.

İş Leasing’in aktif büyüklüğü 17,8 milyar TL’ye ulaşırken, leasing portföyü 2021 yıl sonuna göre %27 oranında artarak 14,5 milyar TL oldu. Takipteki kredilerinin leasing portföyüne oranı sektör ortalamasının altında seyreden İş Leasing’in, konsolide net karı ise 447 milyon TL oldu. Bu sonuçlarla 2022 yılı ilk yarısında da pazar payı gelişimini sürdürmeye devam eden firma, halka açık en büyük leasing şirketi olma özelliğini korudu.

Konu hakkında açıklama yapan İş Leasing Genel Müdürü U. Şafak Öğün: “2022 ilk yarısında dünyada ve ülkemizde yaşanan zorlu piyasa koşullarına rağmen reel sektörümüzün makina ve ekipman yatırımlarını finanse etmeye devam ettik. Piyasanın birtakım tereddütler yaşadığı bu dönemde tamamı yerli sermayeli bir şirket olmanın bilinciyle müteşebbislerimizin yanında olarak pazar payımızı artırmaya devam ettik. Aktif kalitemizi öncelikleyen yaklaşımımız sayesinde ise takipteki kredilerimizin portföyümüze oranı ise azaldı. Zorlu koşullara rağmen İş Leasing ülkemiz ekonomisi için katma değer yarattığına inandığımız projeleri, imkanlar ölçüsünde, finanse etmeye devam edecek” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina