Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - İnşaat sektöründe beklenti ve güven yükseldi
İnşaat sektöründe beklenti ve güven yükseldi

İnşaat sektöründe beklenti ve güven yükseldi

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından açıklanan “Hazır Beton Endeksi” 2021 Ocak Ayı Raporu’na göre geçen yıla kıyasla ocak ayında Beklenti Endeksi’nde hissedilebilir bir artış gözlendi. Benzer şekilde Güven Endeksi de yükselirken, Faaliyet Endeksi’nde ise geçen yıla göre düşük oranda bir gerileme yaşandı.

Raporda, faaliyetlerdeki mevsimsel yavaşlamaya rağmen sektördeki beklenti ve güven düzeyinin oldukça yüksek olduğu vurgulandı.

“Sektördeki beklenti ve güven düzeylerinin yüksekliği 2021 yılı için ümit vadediyor”

Raporun sonuçlarını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ocak ayı raporumuz, geçen yılın aynı ayına kıyasla inşaat sektörünün beklentisinde hissedilebilir bir artış yaşandığını ve sektörde güvenin de yükseldiğini ortaya koymuştur.” dedi.

2021 yılı için değerlendirmelerde bulunan Yavuz Işık, “Konut fiyatlarında gerçekleşen 2020 yılındaki ciddi artış, inşaat maliyetlerindeki %23’lük yükselme, yüksek faiz neticesinde ipotekli satışlardaki azalma ve mevcut konut stokunun fazla olması gibi etkenlere rağmen sektördeki beklenti ve güven düzeylerinin yüksekliği, 2021 yılı için ümit vadetmektedir.” diye konuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina