Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - İnşaat sektörü yılın son çeyreğine yavaşlayarak girdi
İnşaat sektörü yılın son çeyreğine yavaşlayarak girdi

İnşaat sektörü yılın son çeyreğine yavaşlayarak girdi

Yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin en fazla daralan sektörü olan inşaat sektörü, Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından açıklanan Hazır Beton Endeksi 2022 Eylül Ayı Raporu’na göre yılın son 3 aylık dönemine de yavaşlayarak girdi.

Raporun sonuçlarını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “İnşaat faaliyetleri ağustosta yukarı yönlü bir hareketin sonrasında eylülde yeniden eşik değerin altına gerilemiştir ve istikrarsız bir hareket göstermektedir” dedi.

Rapordaki her 4 endeks değerinin de geçen yılın aynı dönemine kıyasla gerilediğini vurgulayan Yavuz Işık, “Özellikle faaliyetteki gerileme daha yüksek durumdadır. Beklenti ve güvenin de geçen yıla kıyasla düşük kalması hem mevcut durumda hem de önümüzdeki dönem için inşaat sektöründe canlanmanın beklenmediğini göstermektedir. Yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisi içerisindeki sektörlerden en fazla daralan inşaat sektörü, son çeyreğe de yavaşlayarak girmiş görünmektedir. İstikrarsız bir faaliyet düzeyi ile birlikte beklentinin ve güvenin de düşük seviyede kalması, inşaat sektörünün gerçek potansiyelinden hâlen uzak olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina