Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - İNŞAAT FAALİYETLERİNDEKİ YAVAŞLAMA EĞİLİMİ SÜRÜYOR
İNŞAAT FAALİYETLERİNDEKİ YAVAŞLAMA EĞİLİMİ SÜRÜYOR

İNŞAAT FAALİYETLERİNDEKİ YAVAŞLAMA EĞİLİMİ SÜRÜYOR

İnşaat sektöründeki faaliyetlerin ve beklentilerin önemli bir göstergesi olan “Hazır Beton Endeksi” 2024 Nisan Ayı Raporu, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından açıklandı.

Rapora göre şubat ve mart aylarında pozitif tarafta tutunan Faaliyet Endeksi, nisan ayında eşik değerin altına geriledi. Beklenti ve Güven Endekslerinin de aşağı yönlü hareket etmesiyle toplam Hazır Beton Endeksi de gerilemiş oldu.

Nisan ayında Beklenti dışındaki endeksler geçen yılın aynı ayına göre azaldı. En fazla daralma Güven Endeksi’nde görüldü. Faaliyetteki azalışın, Beklenti Endeksi’nin eşik değerin altında olduğu bilgisi ile birlikte okunması gerektiği, bu durumda Faaliyetteki azalmanın önümüzdeki aylarda da devam edeceğinin öngörülebileceği belirtildi.

“Sektöründe yeni projelere başlama isteği azalıyor”

İnşaat sektöründeki gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunan THBB Başkanı Yavuz Işık, “Yılın ilk 3 ayında ipotekli konut satışları yüzde 53 azalmıştır. İpotekli satışların adedi 58 binlerden 27 binlere kadar gerilemiştir. İlk 3 aydaki toplam konut satışları geçen yıl ile neredeyse aynı olup yalnızca yüzde 1,3 gerileme göstermektedir. Son dönemde iç talebi daraltmaya yönelik hamleler konut sektörünü de olumsuz etkileyecektir. Seçim sonrası döneme dair olumsuz beklentiler ortadan kalkmış olsa da, özellikle bankacılık sektörü aracılığıyla konut kredisi kullanımında faiz oranları ve kredi verme isteği açısından yaşanan sıkıntılar, inşaat sektöründe yeni projelere başlama isteğini azaltmaktadır.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina