Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Hitachi söküde güçlü, yürüyüşte dayanıklı ve yakıtta tasarruflu
Hitachi söküde güçlü, yürüyüşte dayanıklı ve yakıtta tasarruflu

Hitachi söküde güçlü, yürüyüşte dayanıklı ve yakıtta tasarruflu

Erey Mermer, 2016 yılından bu yana Karaman’daki gri bej mermer ocağında faaliyet gösteriyor. Firma bundan iki yıl önce Enka Pazarlama’dan satın aldığı 3 adet Hitachi Zaxis 490H model paletli ekskavatörü, dört farklı ataşman grubuyla birlikte kullanarak ocaktaki işlerinin üstesinden kolayca geliyor.

Mermer ocaklarında 25 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Erey Mermer iş makineleri ve saha formeni Mustafa Bozkuş, faaliyetleri ve makineleri hakkında bilgi ve görüşlerini paylaştı.

“Yılda 55-60 bin ton üretim yapıyoruz”

Mermercilikte köklü bir geçmişe sahip olan firmalarının, Karaman bölgesinde 2018’den bu yana 3 tane ocak açtığını belirten Mustafa Bozkuş, “Gri bej ocağımızda yılda yaklaşık 55-60 bin ton üretim yapıyoruz. Taşımızın için çizgili kalsit desenleri vardır. Açık gri ve koyu gri olarak piyasaya sunuyoruz.

İnşaat sektöründeki prestijli projelerin iç ve dış cephelerinde, döşeme ve kaplama malzemesi olarak yoğun talep gören taşımız, yurtiçi projelerin yanı sıra yurt dışından da yoğun talep görüyor. Blok mermer ihracatımızda Hindistan, Çin ve İtalya ön plana çıkıyor” dedi.

“Hitachi ile işlerimizi sıkıntı yaşamadan yapabiliyoruz”

Mustafa Bozkuş, ocaklarında 2 yıldır kullandıkları Hitachi ekskavatörlerin performansını şöyle değerlendirdi: “Makinelerimizi dört farklı ataşman grubuyla faal bir şekilde kullanıyoruz. Pamter ile yıkım yapıyor, riperle söküyor, kırıcı ile taşları kırıyor ve kovayla da yükleme yapıyoruz.

Öncelikle Hitachi ekskavatörlerin yakıt anlamında tasarruflu, ekonomik makineler olduğunu söyleyebilirim. Bununla birlikte ocağımızda kademe sayısı fazla olduğu için makinelerimizi fazla yürütmek zorunda kalıyoruz. Hitachi’lerin yürüyüş takımlarının mukavemetli olması bizim açımızdan diğer önemli bir avantaj.

Ayrıca makinelerin pompa basınç değerlerinin yüksek olmasından dolayı yaptığımız işte sıkıtı yaşamıyor, rahatlıkla sökü yapabiliyoruz.”

Mustafa Bozkuş, Enka Pazarlama’dan aldıkları satış sonrası hizmet desteğinden de son derece memnun olduklarını, yaşadıkları en küçük sıkıntılarda bile servisin hızlıca müdahale ederek sorunu giderdiğini sözlerine ekledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina