Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Dünyanın ilk hibrit kazıcı yükleyicisi: HUDDIG TIGON
Dünyanın ilk hibrit kazıcı yükleyicisi: HUDDIG TIGON

Dünyanın ilk hibrit kazıcı yükleyicisi: HUDDIG TIGON

1959’dan bu yana çok amaçlı olarak kullanılabilen iş makineleri üreten İsveç merkezli Huddig firması, dünyanın ilk hibrit kazıcı yükleyicisi Tigon’un tüm test çalışmalarını tamamlayarak, ilk makineyi müşterisine teslim etti. Dizel muadillerine kıyasla %30 daha güçlü olduğu belirtilen hibrit Tigon, tamamen elektrikli veya HVO 100 bitkisel yağ ile fosil yakıtsız olarak da çalıştırılabiliyor.

Huddig, sektörde dikkatleri üzerine çeken Tigon hibrit teknolojisini ilk olarak 2015 yılında duyurmuştu. Dizel motorun güçlendirdiği 3 adet EMG (elektrik motor jeneratörü) makinenin hidrolik sistemine güç sağlıyor, aynı zamanda lityum-iyon aküyü şarj ediyor. Her bir tekere doğrudan bağlı olan 4 bağımsız EMG ise her türlü zeminde 4 tekerden yüksek çekiş gücü ve dengeli operasyon imkânı sağlıyor.

Makine istenildiğinde sadece dizel motor veya sadece elektrik tahrikle çalıştırılabiliyor. Azami güç gerektiğinde her ikisi birlikte devreye alınıyor. Sadece akü kullanıldığında 2 saat çalışılabiliyor veya 20 km seyahat edilebiliyor. Hatta sabit olarak yapılan çalışmalarda doğrudan elektrik şebekesine bağlı olarak da çalıştırılabiliyor.


Teslimatlar yılın son çeyreğinde

Fabrikadan çıkan ilk makinenin sahibi olan Jonas Excav firmasının sahibi Jonas Löfskog, Tigon’un çevreye daha az zarar vermek dışındaki avantajlarını şöyle özetledi: “Makinenin performansı da oldukça etkileyici. Muadillerine kıyasla çok daha güçlü. Ayrıca daha sessiz ve egzoz gazsız kullanılabildiği için daha esnek çalışabiliyoruz. Çalışma esnasında birbirimizi duyabiliyoruz. Böylece daha güvenli ve hızlı çalışıyoruz. İş verimimiz artıyor. Gerekirse akü dışardan da kolayca şarj edilebiliyor. Her şantiyede bulunan 3 fazlı bir konektör, 16A ve 3A akım yeterli.

Huddig Ürün Geliştirme Yöneticisi Daniel Akerström, Tigon teknolojisinin dünyanın lider komponent tedarikçileriyle birlikte yıllardır süren iş birliğinin bir ürünü olduğunu belirterek, “Bu teknolojiyi eşsiz kılan ayrı ayrı komponentleri değil, onları nasıl bütünleştirdiğimiz ve geliştirdiğimiz kontrol sistemidir” ifadelerini kullandı.

Huddig AB CEO’su Lars Lindahl, Tigon ‘un inşaat sektöründe yeni bir çağı başlatan bir inovasyon olduğunu vurgulayarak, “Sektörde çevre hassasiyeti taşıyan ve bu alanda çalışmalarını uzun yıllardır sürdüren firmalar arasında yer alıyoruz. Bu makine sadece bir hibrit değil, bir baş yapıttır. Bunu mümkün kılan tüm çalışanlarımız ve ortaklarımızla gurur duyuyor ve yolculuğa devam etmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Tigon hibrit kazıcı yükleyicilerin seri üretimine 2021 yılının son çeyreğinde başlanacağı ve öncelikli olarak yerel pazara sunulacağı belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina