Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - DÜNYALAR GRUP MAKİNE PARKINI 5 YENİ KOMATSU İLE GÜÇLENDİRDİ
DÜNYALAR GRUP MAKİNE PARKINI 5 YENİ KOMATSU İLE GÜÇLENDİRDİ

DÜNYALAR GRUP MAKİNE PARKINI 5 YENİ KOMATSU İLE GÜÇLENDİRDİ

İnşaat ve madencilik sektörünün önde gelen firmalarından Dünyalar Grup, dozer sınıfının güçlü modelleri Komatsu D155AX-6 ve D85EX-15 ve ağır hizmet tipi Komatsu PC500LC-10M0 paletli ekskavatörle makine parkını güçlendirdi.

1992 yılında, Sakarya’da kum ocağı işletmeciliği yapmak üzere kurulan Dünyalar Grup, günümüzde asfalt, agrega, kum ve çakıl üretimiyle birlikte, beton santrali ve taahhüt işlerini üstleniyor. Faaliyetleri için geniş bir markına sahip olan firma, son olarak Komatsu’dan 2 adet D155AX-6 ve 1 adet D85EX-15 dozer, 2 adet PC500LC-10M0 paletli ekskavatör satın aldı.

Makinelerin teslimatı için düzenlenen törene Dünya Grup adına Ali Dünya ve Temsa İş Makinaları adına İş Makineleri Saha Satış Müdürü Cem Doyuran katıldı. Ali Dünya, uzun yıllardan bu yana iş makineleri parkında Komatsu modellerini tercih ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Komatsu özellikle ağır uygulamalarda göstermiş olduğu performans ve uzun yıllar sorunsuz bir şekilde çalışabildiği için tercih nedenimiz oluyor. Satış sonrası süreçte ise Komatsu ekiplerinin ihtiyaç duyduğumuz anda yanımızda olması da bize güven veriyor. Umarım uzun yıllar bu iş birliğimiz devam eder.”

Dünyalar Grup’a teslim edilen makinelerle ilgili olarak bilgi veren Cem Doyuran, şunları söyledi:

Engelleri önüne katan ikili: D155AX-6 ve D85EX-15

Dozer sınıfında oldukça iddialı olan Komatsu D155AX-6, sahip olduğu teknik özelliklerle toprak tesviyesi ve yol yapımı uygulamalarında en çok tercih edilen modellerden biridir. 360 beygirlik güç üreten, turbo şarjla güçlendirilmiş SAA6D140E motoru ve yüksek itme gücüyle zorlu arazilerde bile yüksek performans sunuyor. Ayrıca, lock-up konvertörlü otomatik şanzımanı ise yüzde 25’e varan yakıt performansı sağlarken, uygulamalarda ortalama olarak yüzde 15 daha fazla iş çıkarıyor. D155AX-6, 40 ton çalışma ağırlığıyla birlikte en zorlu çalışma koşulları için güçlendirilmiş iskeleti sayesinde uzun yıllar aynı performansı sunabiliyor.

Dozer sınıfında diğer farklı bir model olan Komatsu D85EX-15 ise 28 ton çalışma ağırlığıyla ve turboşarjlı 197 kW 264 HP güç üreten motoruyla kullanıcılara farklı bir alternatif olarak sunuluyor.

Zorlu sahaların güçlü makinesi: PC500LC-10M0

Özellikle ağır hizmet tipi uygulamalarda işletmelerin en büyük yardımcısı olan 52 ton çalışma ağırlığındaki Komatsu PC500LC-10M0 paletli ekskavatörümüz de arttırılmış kova kapasitesi ve 363 beygirlik gücüyle zorlu koşullarda yüksek performans sunuyor. Koparmanın çok zor olduğu kayalık yüzeylerde dahi 303 kN’luk kazma kuvvetiyle uygulamalar daha kolay bir hale geliyor.”

Türkiye’de 1983 yılından bu yana iş makineleri sektöründe müşterilerinin ihtiyaçlarını geniş ürün yelpazesiyle karşılayan ve satış sonrası hizmetlerinde kullanıcılara özel çözümler sunan Komatsu; inşaat, maden, hafriyat ve kamu gibi birçok farklı sektörde bulunan firmalarının makine parkını güçlendirmeye devam ediyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina